Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi udarac za Splićane!

Maminjo i Reno spremaju 'bombu': Zvijezda Hajduka prelazi u Dinamo?

Ponekad su svađaju, ponekad se grle i ljube, ali poslovni odnos njeguju kao kraljevski vrtlari nježnu orhideju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema tu ništa osobno, samo posao, česta je fraza koju potežu likovi iz američkih filmova, a koja tako dobro pristaje čelnim ljudima Dinama i Zadra Zdravku Mamiću i Reni Sinovčiću. Bilo je dovoljno da budu viđeni kako u osami piju kavu prije sjednice Skupštine HNS-a u Westinu pa da krenu spekulacije o čemu su razgovarali. Tema je bezbroj, ali jedna se nameće sama po sebi…

Reći ću samo ovo: Tomasov je do ljeta igrač Hajduka, a nakon toga sve su opcije otvorene...

- Reno Sinovčić
Bez obzira na neke nesuglasice koje su ostale među njima nakon utrke Igora Štimca i Vlatka Markovića za mjesto predsjednika HNS-a, čini se da su Maminjo i Reno izgladili odnose koji su bili prilično zategnuti tijekom predsjedničke kampanje, u kojoj se nisu birala sredstva dolaska na vlast. Još uvijek se razilaze u mišljenju oko toga tko bi trebao naslijediti Vlatka Markovića na čelu HNS-a i općenito oko podjele moći u nogometnoj organizaciji. No, to nije razlog da ne prodiskutiraju o tekućoj problematici „od koje se živi“.

>> Mamić: Marković odlazi, ali ja neću. Maknut će me 'malo morgen!'

Problemi unutar HNS-a izgledaju tako metafizički u odnosu na „egzistencijalne probleme“ koje muče obje strane. Trenutačno najveći Sinovčićev problem jest budućnost Marina Tomasova, talentiranog nogometaša Hajduka kojem je Sinovčić zastupnik, a koji se trenutačno nalazi „na poljudskom ledu“, dok Maminjo osim mačevanja s političarima razmišlja o pojačanjima za novi napad na Ligu prvaka. To je imperativ od kojeg možda ovisi daljnja budućnost Mamića u Dinamu, a da bi ostvario zacrtano, mora skovati momčad koja je kadra taj cilj ostvariti.

Nameće se logično pitanje: Je li moguće da Tomasov završi u Dinamu?

„Reći ću samo ovo: Tomasov je do ljeta igrač Hajduka, a nakon toga sve su opcije otvorene“, odgovorio nam je Sinovčić na ovo „vruće“ pitanje. Iz ovog odgovara može se puno toga iščitati među redovima.

Tomasovu istječe ugovor s Hajdukom na ljeto, a Hajduk ne želi s njim produljiti ugovor. Razlog je Sinovčićevo inzistiranje na klauzuli ugovora da Tomasov mora odigrati barem 70 posto utakmica do kraja novog ugovora.

„U ovom sporu s Hajdukom ne mislim popustiti niti za milimetar. Uostalom, oni su nama ponudili ugovor koji smo mi potpisali, a oni su kasnije od njega odustali. To dovoljno govori. Ja samo želim zaštiti igrača kako mu se ne bi ponovno dogodilo da ga šalju trčati po Marjanu“, odlučno će Sinovčić.

Može li ipak doći do kompromisnog rješenja?

„Gledajte, ja sam čelnicima Hajduka rekao da ću pristati na njihove uvjete ako oni pristanu na ugovor u kojem će Tomasov biti slobodan igrač ako oni u međuvremenu odstupe s funkcija. Tko nam jamči da oni neće otići iz Hajduka u narednih nekoliko mjeseci ili godinu dana na jednak način kao što su došli? Torcida ih je postavila, ona ih može i smijeniti, zar ne? Ako se to dogodi, novi ljudi će reći da se oni nisu s nama dogovarali. Takve situacije su se već događale i zato pušem i na hladno.“

I što su čelnici Hajduka odgovorili?

„Kažu da oni ne mogu sastavljati takve ugovore. Ali, ne mogu onda ni ja pristati na ono što oni traže. Ništa, mi ćemo čekati ljeto, pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti“, znakovito će Sinovčić koji ne zna odgovor zbog čega čelnici Hajduka tako tvrdokorno inzistiraju na brisanju stavke koja se i ne čini tako problematičnom, budući da od Tomasova ionako svi očekuje da bude nositelj igre Hajduka, pa je stoga logično da će odigrati i više od 70 posto utakmica.

„E, to se i ja pitam. Što stoj iza te priče teško je dokučiti?“ kaže Sinovčić ne želeći komentirati spekulacije kako se čelnici Hajduka zapravo žele riješiti poslovnih odnosa s njim samim.
Ako se čelnici Hajduka nadaju da će Tomasov napustiti svojeg menadžera, to će jako teško proći. Koliko znamo dosad Sinovčića nije napustio niti jedan nogometaš kojem je bio zastupnik, pa vjerojatno neće ni Tomasov.

Spretan i okretan kakav već jest Maminjo je zasigurno u svemu vidio svoju šansu. Tomasov bi jako dobro došao Dinamu kojem na lijevoj strani veznog reda nasušno nedostaje hitar i tehnički dotjeran igrač. Osim toga, nema ništa slasnije i ljepše čelnicima na obje strane kada kvalitetnog igrača otmu najvećem rivalu. Tako je bilo i tako će biti. Ima tu vjerojatno i nečeg dosta osobnog.

Javnost bi to moglo protumačiti kao još jednu Mamićevu pobjedu nad predsjednikom Hajduka Hrvojem Malešom. Hoće li Maleš dopustiti da nakon bitke za Josipa Šimunića izgubi još jedan boj s Mamićem? O utrci za naslov prvaka ne treba ni govoriti…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati