Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak izbor

Zoki priprema klupu za novo ime: Ovo su kandidati za trenera Dinama

Nakon što je Branko Ivanković u vrlo kratkom vremenu dobio otkaz na klupi Dinama, ponovno se počelo špekulirati s imenima mogućih nasljednika…

Dinamo je smijenio je drugog trenera ove sezone, a po drugi put postavio na klupu Zorana Mamića, koji će zajedno s Damirom Krznarom i Igorom Cvitanovićem voditi momčad do zimske stanke. To je rezime novih potresa u Maksimiru. Dinamo u delikatnijoj situaciji nije bio od 2004. godine, kada je igrao 'Ligu za bedaka'.

Međutim, iza kulisa će se dogovarati novo ime s kojim će 'modri' krenuti po deveti uzastopni naslov i novi napad na Ligu prvaka. Ivankovićevom nasljedniku bit će teže nego bilo kojem treneru Dinama u posljednjih osam godina. Odnos s navijačima ne postoji, represija je zavladala Maksimirom. Atmosfera u momčadi i oko nje je poprilično narušena, a prvenstvo je napetije nego ikad. Čak četiri momčadi je unutar jednog boda.

Koga bi vi izabrali za novog trenera Dinama?

Ukupno glasova:

Sve to i činjenica da je Hajduk u euforiji kakvoj dugo nije bio, stajat će nad glavom budućem strategu Dinama. Olakšat mu neće ni činjenica da je Mamić ponovno počeo gubiti živce u javnosti. Pitanje je tko će se u takvoj situaciji prihvatiti užarene klupe zagrebačke momčadi koja igra praktično pred praznim tribinama.

Među najozbiljnijim kandidatima za novog trenera spominje se Tomislav Ivković. Bio bi to samo nastavak tradicije i logičan slijed maksimirskih prilika. Mlad i željan dokazivanja, Ivković bi postao još samo jedan u nizu koji je došao iz Dinamove filijale Lokomotive. Ionako je već figurirao za trenera 'modrih'.

Drugo ozbiljno ime koje se provlači kroz medije je ono Ivajla Peteva, posebnog gosta na utakmici Dinama i PSV-a u Zagrebu. Bugarin je također već bio među užim kandidatima za preuzimanje momčadi, a poznato je da se dobro slaže sa Zoranom Mamićem. Petev je bez posla od kada je napustio klupu Levskog iz Sofije nakon upada huligana na pressicu, a da pritom nije vodio ni jednu utakmicu.

Za novog trenera Dinama spominjalo se i ime Igora Štimca, kojega ne bi dobro prihvatili navijači, ali je ionako počeo pregovarati oko preuzimanja jednog ukrajinskog kluba i teško da ćemo ga vidjeti u Maksimiru. Još se ne zna pozadina njegovog odlaska iz reprezentacije i u kakvim je odnosima ostao s vladarom hrvatskog nogometa.

U Dinamu se potajno nadaju i senzacionalnom transferu u kojem bi na klupu doveli Felixa Magatha. Trener tiranin, kako ga znaju nazivati, velika je želja braće Mamić koja vjeruju da bi upravo trofejni njemački stručnjak bio dobitna kombinacija za uspavale Dinamove zvijezde.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider