Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema promjena

Mamić: Otišao bih odmah iz Dinama, ali nemam kome dati klub!

U Maksimiru je održana redovita Skupština GNK Dinamo na kojoj je bilo najviše govora o financijskoj bilanci za 2011. godinu, a ponovno je u središtu pažnje bio izvršni predsjednik...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na redovnoj skupštini Dinama izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić imao je vrlo emotivan govor.

"Zadnje dvije godine idem s grčem u želucu na posao. Otišao bih odmah, no nemam kome predati klub. Neka oni koji žele, imaju plan ili inicijativu dođu odmah", rekao je Mamić.

Nagradu Plavi ponos dobio je Mirko Barišić, a izabran je novi Izvršni odbor, identičan dosadašnjem. Ni na jedno pitanje nijedna ruka nije bila ni suzdržana ni uzdignuta protiv prijedloga.

Gjurašin, predsjednik Nadzornog odbora, rekao je kako su kontrolirali sve te kako je poslovanje po zakonu, što su potvrdile sve revizije, a onda je i Mamić je govorio o financijama:

"Otkad smo mi u klubu, 181 milijun kuna uplatili smo državi za poreze i doprinose, a kad se doda ono što si igrači sami uplaćuju kao samostalni djelatnici, dolazimo do 35 milijuna eura. Prazne su i šuplje priče da klub živi na hrvatskim jaslama, državnom proračunu", rekao je i nastavio:

"31 milijun kuna uložili smo u obnovu stadiona. Godinu 2011. završili smo u minusu 38 milijuna kuna, no na računu imamo 114 milijuna. 2,5 godine nismo prodali igrača, a od toga živimo. 83 posto prihoda imamo od prodaje igrača i nagrada od Uefe", objasnio je Mamić.

Inače, 'Modri' su u protekloj godini ostvarili minus od 37.16 milijuna kuna. Međutim, Dinamo je u posljednjih pet godina ostvario razliku u prihodima i rashodima u iznosu od 118.5 milijuna kuna.

U prošloj godini Dinamo je zaradio 147.457.986 kuna, te u istom razdoblju potrošio 184.617.623 kuna.

"Najveći razlog prošlogodišnjem minusu je ulaganje vlastitih sredstava u obnovu stadiona u iznosu od 31.566.269 kuna, te amortizacije koja iznosi 28.454.220 kuna. Osim toga, Dinamo nije ostvario nikakve ozbiljnije prihode od prodaje igrača što je stavka koja u strukturi kluba u posljednjih pet godina, uz naknade za rezultate u UEFA natjecanjima, čini oko 83 % ukupnih prihoda kluba. Ovaj minus ćemo lakše pokriti s obzirom na to da smo u prethodne četiri godine ostvarili profit od 118.5 milijuna kuna," naglasio je Mamić ispred 55 od 80 skupštinara koliko ih se pojavilo u Maksimiru.

Vodstvo kluba naglasilo je kako je unatoč ostvarenoj negativnoj razlici između prihoda i rashoda u 2011. osiguralo likvidnost kluba za cijelu 2012. godinu, a sve zbog iznimno uspješnog poslovanja kluba posljednjih godina.

Skupština kluba izglasala je jednoglasno povjerenje predsjedniku GNK Dinamo Mirku Barišiću, izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću i ostalim članovima Uprave, te čestitala na sportskim rezultatima u 2011. godini. Jer to je godina u kojoj je Dinamo osvojio naslov prvaka Hrvatske, hrvatski Kup, te ušao u grupnu fazu Lige prvaka.

Skupštinari kluba posebno su kraju naglasili zadovoljstvo činjenicom da je GNK Dinamo najbolji hrvatski, ali i najbolji klub na području bivše Jugoslavije. Dinamo je posljednjih šest godina prvak Hrvatske, te je trenutno vodeći klub koji sigurno ide prema sedmom uzastopnom naslovu prvaka države. Od klubova s prostora bivše države 'Modri' zauzimaju 96. mjesto UEFA-ine klupske rang ljestvica ostavivši iza sebe Partizan (114), Crvenu Zvezdu (165) kao i splitski Hajduk (185). (M.I./Agencija VLM/Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati