Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
'Bomba iz Maksimira'

Mamić najavio odlazak iz Dinama: Neće biti drugog izbora!

Na redovnoj sjednici Skupštine Dinama Zdravko Mamić najavio je odlazak iz kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ja ću vjerojatno na sljedećoj Skupštini kluba otići. Neće biti drugog izbora, jer će Dinamo biti izbačen iz Europe u slučaju prvog rasističkog ispada, a 'Mamiću, cigane' je rasistički ispad“, kazao je Mamić dodajući kako će sljedeća Skupština kluba biti na ljeto.

„Neće Zdravko Mamić biti grobar Dinama niti će klub biti taoc Zdravka Mamića; ne mogu to dozvoliti. Kad ja odem i znajući naš mentalitet, 'kaj bu bu', Dinamo će imati slobodan pad. Dao Bog da Dinamo nastavi ovako kao sada. Cijela država je u lovu na klub i jednog čovjeka“, kazao je izvršni predsjednik Dinama.

„Svi su protiv Dinama, od vlasti do medija, pa nemam drugog izbora. To ranije nisam napravio jer bi Dinamo propao. Tko bi nabavljao financijska sredstva za rad kluba?“ upitao se Mamić koji je otkrio kako su prihodi Dinama u 2013. iznosili 217.609.486 kuna, a rashodi 225.641.331 kuna.

Dakle, Dinamo je godinu završio u minusu od 8.031.845 kuna.
Mamić, međutim, ističe da nema razloga za brigu jer se u „akumulaciji nalazi 53.585.947 kuna“, odnosno toliko treba prispjeti na račun Dinama od transfera koji su ostvareni u proteklom razdoblju, a zna se da ta sredstva stižu u tranšama, odnosno obrocima. 

Poslije izvještaja Zdravka Mamića članovima Skupštine obratio se glavni direktor kluba Tomislav Svetina koji je predložio, a Skupština prihvatila legende kluba Marijana Vlaka, Igora Cvitanovića i Damira Krznara kao nove članove. Isto tako, potvrđen su i članovi Nadzornog odbora koji će i sljedeće tri godine činiti Mirko Đurašin, Nikola Polak i Krešimir Ćurković. Što se pak tiče Uprave kluba tamo je došlo do jedne promjene pa je umjesto trenera i sportskog direktora Zorana Mamića zbog previše obaveza ta čast pripala financijskom direktoru kluba Mateju Škegri.

Prije Skupštine, Izvršni je odbor Dinama donio je odluku da službeni slogan kluba glasi 'nema predaje'. (I.M./S.L./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider