Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odgovor iz Dinama

'Mamić im je prije bio dobar! Bišćan je uzeo 19 milijuna kuna!'

U press prostorima Maksimira u utorak je održana konferencija za medije na kojoj su članovi Izvršnog odbora gospoda Miroslav Rožić i Tomislav Marčinko te savjetnik Uprave gospodin Ognjen Naglić javnosti objasnili jučerašnje odluke Izvršnog i Nadzornog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marčinko je prokomentirao zbog čega je Izvršni odbor Dinama odbio zahtjev članstvo Dariju Šimiću, Silviju Mariću i Igoru Bišćanu.

„Govore kako je Dinamo udruga sumnjivog morala, a da je Zdravko Mamić diktator. Javno se hvale da su bili kod ministra Jovanovića. Tražili su od njega da sruši legitimno izabranu vlast u Dinamu i HNS-u i da na istu postavi njih. Mamić im je bio dobar kad su se vraćali u klub. Bišćan je u tri godine uzeo 19 milijuna kuna, odnosno 30.000 eura po utakmici“, kazao je Marčinko.

'Za naš Dinamo' uzvraća Mamiću: Nezakonita uprava kluba boji se izbora

„Inicijativa koju predstavljaju naša četiri bivša igrača je sastavim legalna, ali da bi se to moglo ostvariti u praksi to se mora napraviti na demokratski način i mora biti argumentirana. Model 'jedan član jedan glas' je isto toliko legitiman kao naš trenutni model upravljanja u GNK Dinamo tako da tu ne vidimo ništa sporno. Puno klubova u Europi funkcionira po ovom principu“, objasnio je član Izvršnog odbora Tomislav Marčinko, a prenosi službena web stranica Dinama.

„Jako je neugodno što se dogodilo u Splitu. Prvo jer je delegacija Dinama napadnuta na Poljudu i to su svi vidjeli: Zdravko Mamić silazi prema izlazu, digne ruke, a 7-8 metara kao sumanut prema njemu trči Ivo Bego i napada ga. Isti taj Bego i drugi čovjek koji je lupio izvršnog predsjednika Dinama se hvale po medijima kako su lupili Zdravka Mamića, a sljedeći dan isti ti mediji objavljuju kako je Nadzorni odbor Hajduka zabranio dolazak Zdravku Mamiću zbog napada na Begu. Kako je to moguće? Taj isti Bego je junak u medijima, pozdravljaju ga u školi gdje dolazi i dobiva minute na javnoj televiziji. Drugo je upravo to: kako se u dva dana u medijima žrtva pretvorila u napadača? Znate kako se kaže: dok istina obuče cipele laž je već obišla pola svijeta“, rekao je savjetnik Uprave Ognjen Naglić.

„U Hrvatskoj postoji tisuće udruga i u nijednoj nije princip odlučivanja 'Jedan član, jedan glas'. Zašto bi se mi sramili našeg statuta i načina na koji klub funkcionira? Tako funkcioniraju brojni klubovi u Europi i sve udruge u Hrvatskoj. Dinamo je u posljednjih deset godina ostvario najbolje rezultate u svojoj povijesti i u istom periodu sjajno stoji financijski što je prava rijetkost za vrijeme krize. Zar to ne govori kako se ovdje dobro radi? Zašto bismo mijenjali sustav koji sjajno funkcionira“, pitao je član Izvršnog odbora Miroslav Rožić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider