Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mamić i Dinamovi treneri: Rastanak je najčešće mučan

Dinamo je ponovo ostao bez trenera. Ništa novo u eri Zdravka Mamića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Nije on Copperfield ni čudo i sigurno da će njegovo ime i njegov rad dati rezultat.' 

Ovako je Zdravko Mamić govorio prije samo dva i pol mjeseca. Velimir Zajec tada je bio trener kojem se vjeruje, a danas neznalica koja je Dinamu odnijela Ligu prvaka.

Teško da je itko ostao iznenađen, jer i samim trenerima koji dolaze u Maksimir jasno je da je između Mamićevog obožavanja i omalovažavanja tanka granica. 

'Ja i Zdravko se znamo dosta dugo i do sad smo uvijek imali korektnu suradnju..,' kazao je Zvonimir Soldo prije dolaska u klub. 

Slične riječi izgovarala je većina trenera po dolasku u Maksimir. Na kraju priče suradnja se i nije činila najkorektnijom.

'On bi dobio kopito kakvo niti jedan trener dosad nije dobio da on nije dao ostavku nakon utakmice u Splitu i on je to znao,' Mamićeve su riječi nakon Soldinog odlaska. Slično su prolazili i drugi. 

U eri Zdravka Mamića na Dinamovoj klupi sjedilo je 12 trenera ograničenog roka trajanja. Od posljednjih 5 imena samo je Kruno Jurčić trajao više od godinu dana. Branko Ivanković u prvom se mandatu zadržao 14 mjeseci, a njegov prethodnik Josip Kuže 18.

Prije Kužea Mamić je izrotirao još sedmoricu, od toga čak 5 u sezoni 2004/2005 kada su modri igrali u Ligi za ostanak.

Odlasci su redovito bili mučni, ali treneri su zbog ugovorene otpremnine uglavnom bili suzdržani u medijima. Uostalom, neki su se i vraćali.

'Nije tajna, kad je u pitanju moja zaljubljenost u rad trenera Ivankovića, i kad je on ono jutro naprasno napustio naš klub ja sam se do dana današnjeg osjećao stalno kao čovjek bez jedne ruke i jednog ramena,' riječi su Mamića uoči drugog Ivankovićevog mandata. 

Bez čega je Mamić ostao nakon odlaska Zajeca možemo tek nagađati...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider