Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maleš u slavljeničkom raspoloženju

'Borit ćemo se za pravdu u hrvatskom nogometu!'

Snježni pokrivač u gradu pod Marjanom počeo se topiti, ali nekoliko dana prekasno jer je susret sa Šahtarom ipak morao biti otkazan...

Proslava Hajdukova 101. rođendana, kad se usporedi s prošlogodišnjom kada su gorjeli Split i Dalmacija, bila je skromna, baš kao i aktualni trenutak "bijelih". U crkvi sv. Ante na Poljudu održana je svečana misa, vijenci su u spomen na sve hajdukovce položeni na groblju Lovrinac i na spomen-ploču na sjevernoj tribini stadiona, a prigodnim riječima u kinosali uskom krugu onih koji vole Hajduk obratili su se predsjednik Skupštine Vinko Radovani, splitska dogradonačelnica Anđelka Visković, dopredsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak i predsjednik uprave Hrvoje Maleš.

"Vjerujem da će svi hajdukovci u nastavku prvenstva imati povjerenja u našu mladu momčad koja će im se ubrzo odužiti rezultatima i borbenom igrom. Moramo postaviti temelje za bolji Hajduk, ali i da se borimo za pravdu i poštenje u hrvatskom nogometu. Uvjeren sam da ćemo, za naše bolje sutra, to i izboriti. Nećemo se zadovoljiti djelomičnim ispravkama nepravde i zataškavanjem, nego ćemo se u duhu Hajdukove stoljetne prošlosti boriti do kraja", između ostalog kazao je Maleš, otkrivši i svoju želju.

"Želim borbeni i pošteni Hajduk. To je minimalno što očekujemo i od igrača i od trenera, ali i zaposlenika kluba."

Veliki povratnik u splitske redove Mato Neretljak također je otkrio svoje rođendanske želje.

"Želim Hajduku sretan 101. rođendan, žao mi je što nisam bio na 100. proslavi, a želje su da Hajduk bude bolji nego što je bio prošle godine, da se približimo Dinamu i da imamo zdrave igrače."

>> Može li itko nadmašiti Hajdukovu proslavu 100. rođendana?

Ramljak je, uime NO-a, pozdravila cijeli skup i čestitala Hajduku 101. rođendan.

"U zadnjih nekoliko godina, reći će neki, imamo puno padova. Moguće je da treba doći do dna da bi se počeli dizati. Nadzorni odbor još nije prošao ni sto dana, za nekoliko dana reći ćemo što se to događa u ovom klubu. Klub je sada u konsolidaciji na svim poljima, molimo za strpljenje. Doći će doba kad ćemo slaviti, i to nije tako daleko", rekla je Ramljak.

Očekivano, svi su se govornici ulagivali navijačima, sipali im slatke riječi. Kako i ne bi kad ih navijači biraju na funkcijama. A Visković je, uz navijače, istaknula i gradonačelnika Željka Keruma.

"Gradonačelnik Željko Kerum imao je političku snagu i viziju prepoznati projekt kao nešto dobro. Grad Split kao većinski vlasnik, u suradnji s navijačima, formirao je veliki projekt "Naš Hajduk". Oni ne upravljanju, nego pomažu Hajduku", rekla je Visković. Zanimljivo, kino-sala u Poljudu nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

"To je tako, kad ti ide dobro imaš puno prijatelja. A kad nije dobro, onda vidiš tko su ti prijatelji", objasnio je Maleš. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati