Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman za nokaut

Maleš novom izjavom zadao još jedan udarac Markoviću!

Kao što je bilo i za očekivati, jedan od delegata na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza u srijedu, 21. prosinca u Zagrebu bit će Hrvoje Maleš...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš i službeno ide na Skupštinu HNS-a, uz Dinka Bošnjaka i Nikolu Tokića postao je izaslanik Splitsko-dalmatinske županije. Odlučeno je to na sjednici Skupštine županijskog nogometnog saveza. Maleš je jasno poručio da Vlatka Markovića i društvo čekaju teški trenuci.

"Vrhuška HNS-a je nokautirana, upravo teče odbrojavanje. Idemo na Skupštinu, radit ćemo tri koraka unaprije s jasnim stavovima. Neću biti samo Hajdukov predstavnik, bit ću delegat cijelog Saveza. Štiteći interese Hajduka i ranije sam štitio interese svih nas, digli smo svoj glas da više nećemo trpjeti nepravdu. Sva moja nastojanja bila su „kooperativna“ sa nastojanjima Štimca i Viđaka, samo sam otvorio novu frontu. Nismo tražili za Hajduk povlašteni status, nego jednakost. Tako ćemo i ubuduće raditi pošteno i transparentno, pokušati udariti temelje novog i boljeg HNS-a", rekao je Maleš.

Nismo tražili za Hajduk povlašteni status, nego jednakost. Tako ćemo i ubuduće raditi pošteno i transparentno, pokušati udariti temelje novog i boljeg HNS-a...

- Hrvoje Maleš
Na sjednici se kao gost, jer mu teče suspenzija, pojavio i Igor Štimac. Pogledao je na sat, sjetio se datuma i one Skupštine HNS-a otprije godinu dana.

"Danas je 17. prosinca, točno je godinu dana prošlo od one sramotne skupštine na kojoj smo ponosno predstavljali naš Savez, časno pokušali osvojiti onu sramnu utvrdu. Naš cilj nije bio Igor Štimac kao predsjednik, nego bolji HNS koji će se prema županijskim savezima ponašati kao majka, a ne maćeha. Iako sam proteklih dana bio nagovaran da se ne mičem sa našega puta, smatram da novi predsjednik mora biti izabran odlukom većine. Zato ja dajem podršku Dariju Šimiću, kako je on bio uz mene i ja sam uz njega. Bio je veliki nogometaš, uhvatio se sada borbe za prava igrača te, ako ima ambiciju, moramo podržati takvog čovjeka", rekao je Štimac.

Premda je predsjednik Paško Viđak kazao Štimcu "nikad ne reci nikad, trebamo te, bez obzira tko će biti predsjednik HNS-a", već sada je izvjesno da će svi dalmatinski savezi biti za Darija Šimića kao predsjednika HNS-a.

I tko zna, možda se neupitni odlazak Vlatka Markovića i ostalih dogodi brže od očekivanog. Radi se na tome, dani su Markovićevoj vladi odbrojani, samo je pitanje realizacije kada će i kako Šimić preuzeti HNS. (M.I./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider