Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Maleš je fotografijom klasificirao Hajduk kao ustaški klub'

Neki smatraju da ga treba amnestirati, neki kako treba dati ostavku. Pročitajte reakcije o slučaju Hrvoja Maleša i ustaške kape.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slika predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša zaintrigirala je kako hrvatske medije tako i cjelokupnu hrvatsku javnost. Naime, u medijima je procurila njegova fotografija na kojoj je zagrljen s nepoznatom djevojkom i pozira s ustaškom kapom na glavi. Taj slučaj digao je veliku prašinu i svi bi ga najradije odmah najstrože osudili. Hrvoje Maleš šokiran je i zatečen objavljivanjem fotografije, ali priznaje da je autentična te da ne predstavlja njegove stavove. Navodi da je odgajan u kršćanskom duhu i u obitelji koja poštuje ljude drugih nacionalnosti, rase i vjere. Fotografija je stara deset godina i, kako kaže Maleš, radi se samo o mladenačkoj nepromišljenosti, te se ispričava svima koje je time uvrijedio.

>> Maleš ispitan u policiji, predsjednik Hajduka sada u rukama Bajića

>> VIDEO Predsjednik Hajduka potvrdio: Snimka s ustaškom kapom je autentična

>> Na pomolu skandal u Hajduku: Predsjednik s ustaškom kapom?!

"Nogometna tijela nemaju temelja za pokretanje postupka protiv Hrvoja Maleša jer ustašku kapu nije nosio na nogometnoj priredbi već tko zna gdje i kad. Taj je slučaj posao za policiju", kaže Josip Brezni, povjerenik prvoligaša.

"Maleš bi trebao dati ostavku iz moralnih razloga, ali i zato što to klasificira Hajduk kao ustaški klub. A to je nemoguće jer iz povijesti znamo da je Hajduk bio komunistički. Maleš ne treba biti gonjen, a naglašavam da moral mora biti stroži od zakona", komentar je Žarka Puhovskog, poznatog borca za ljudska prava.

"Maleš ne može biti kažnjen, ali ne može biti predsjednik Hajduka. Maleš se od tog čina morao ograditi prije, a ne sada", kaže Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

"Previše se diglo prašine, osobito jer je riječ o hiru mladenačke ludosti. Ljudi trebaju naučiti opraštati", mišljenje je Vladimira Grudena, uglednog liječnika. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider