Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokopan Ivan Turina

Suze i tuga na oproštaju od Ivana: 'Bog te volio više od nas'

Na Maksimiru je održana komemoracija u spomen na nedavno preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu koji je tijekom dana pokopan na groblju Miroševac.

Podsjetimo, u ponedjeljak je odigrana prijateljska utakmica u Stockholmu između AIK-a i Dinama. Utakmica se igrala dva puta po 27 minuta budući da je to broj kojeg je Turina nosio u švedskom klubu. Susret je završio pobjedom Dinama 1-0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Ante Rukavina.

>> Dirljive scene obići će svijet: Navijači Dinama i AIK-a našli se na centru!

Na komemoraciji za Turinu prisustvovali su obitelj, prijatelji, bivši suigrači, nogometaši Dinama, ali i 70-ak igrača i članova nogometnog kluba AIK. Svi oni, ukupno oko tisuću ljudi, stiglo je i na pogreb koj se održao  na groblju Miroševac.

U Maksimir su stigli i bivši treneri Dinama Branko Ivanković, Ante Čačić, nogometaš Dario Zahora, Zorislav Srebrić, a na pogrebu su bili i Silvio Marić, Igor Bišćan, Tomo Šokota i brojni drugi.

Komemoracija je na Maksimiru kasnila 20-ak minuta jer je švedska delegacija kasnila s dolaskom u Zagreb, i sve je bilo vrlo decentno i kratko. Od Turine se oprostio predsjednik Dinama Mirko Baršić.

''Ovo je govor kojeg nije trebalo biti'', rekao je među ostalim Barišić, izdiktirao nekoliko prigodnih stihova i sve zaključio riječima koje je nedavno izrekla Ivanova supruga Senka i djeca:

''Mi smo te beskrajno voljeli, ali Bog te volio više.''

Od Ivana se oprostio njegov prijatelj i kum Jerko Leko.

''Bili smo u svakodnevnom kontaktu iako su nas karijere odvele na razne strane svijeta'', rekao je Leko i zaključio:

''Nisu nam se ostvarili osobni i poslovni planovi koje smo kovali. Počivao u miru.''

Jerko Leko te nekadašnji vratar Dinama Filip Lončarić stajali su uz odar dok su njegovi najbliži primali izraze sućuti na sprovodu na Miroševcu. Suze nitko nije mogao suspregnuti pri posljednjem pozdravu prerano preminulom "Joji".

Ivan Turina preminuo je prije 15 dana u Švedskoj nakon što mu je zatajilo srce. Svijet je napustio u snu u 33. godini života. Do ljeta 2007. godine branio je u Hrvatskoj, za Dinamo, Sesvete, Kamen Ingrad i Osijek, s time da je od 2003. do 2007. bio u Dinamu.

Napustio ga je tijekom priprema u Kapfenbergu nezadovoljan što je na mjesto prvog vratara doveden Georg Koch. Potom je otišao u grčki Xanthi pa poljski Lech, a od ljeta 2010. je u AIK-u, s kojim je nedavno produžio ugovor na još tri godine.(VH/VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider