Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OI, jedrenje

Lovrovići 11. nakon dva plova

Solidan dan imali su Marin i Dan Lovrović u klasi Zvijezda na Olimpijskim igrama u Londonu. Nakon dva plova zauzimaju 11. mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi plov su krenuli izvrsno, u jednom trenutku su bili i sjajni drugi, međutim vjetar je toliko mijenjao smjer da se poredak u floti do slijedeće oznake skroz okrenuo.

Hrvatska posada bila je dobra osma u prvom jedrenju, u drugom su stigli 12. do cilja, a ukupno su 11. Vodeći su Brazilci.

"Prvi plov je od početka do kraja bio izuzetno zahtjevan, jer su posade sa začelja došle skroz naprijed. Bilo je naporno taktički, dok je drugi plov više bio fizički. Žao mi je tog drugog plova, bili smo naprijed pa smo zaostali. Šteta je što nismo imali dva ulaza u prvih deset. No, rekao bih da je prvi dan regate bio solidan. Dan je imao jučer problema s koljenom, pa smo zato propustili trening regatu, sad je to već bolje", kazao je Marin Lovrović.

Sutra (ponedjeljak) će startati još tri discipline, u svima nastupaju i hrvatski jedriličari, dvije trećine reprezentacije već će biti u pogonu. Prva dva plova očekuju Tončija Stipanovića u Laseru, Tinu Mihelić u Laser Radialu, Pavla Kostova i Petra Cupaća u 49er-u.

Trening-regata je na programu za daskaše, među kojima je i Luka Mratović. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider