Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokantno ispadanje

Lokomotiva se vratila 'iz mrtvih' pa ispala, Rijeka tricom kroz Wales!

Lokomotiva je ispala od Dinama iz Minska, koji je postigao veći broj pogodaka u gostima.

Ukupan rezultat dvaju dvoboja drugog pretkola Europa lige bio je 4:4, ali dalje idu Bjelorusi, koji su na Maksimiru slavili s 3:2, nakon što je Lokomotiva bila bolja s 2:1 u prvom susretu. Momčad Tomislava Ivkovića dugo će žaliti za prvom utakmicom, gdje je pri vodstvu od 2:1 u 88. minuti Mario Šitum promašio jedanaesterac.

Bjelorusi su na Maksimir stigli željni iskupljenja, i to se vidjelo na njihovom energičnom pristupu, za koji je nagrada stigla krajem prvog poluvremena. U 41. minuti Veselinović je zabio iz voleja i s 0:1 se otišlo na odmor. Isti igrač u 59. minuti otima loptu Barbariću i poslužuje Figuereda koji s ruba kaznenog prostora lakoćom matira Picka za 0:2.

Genijalan potez Mišića pokrenuo blitzkrieg

Trgnuli su se nakon toga Lokosi. Prvo je Mišić u 68. minuti eurogolom smanjio nakon što se riješio dvojice igrača i pogodio rašlje, da bi četiri minute kasnije Šitum poravnao nakon Mišićeva asista i donio Lokomotivi rezultat koji ih je vodio u treće pretkolo, na noge turskom Trabzonsporu.

Ipak, nisu Zagrepčani izdržali... U 82. minuti blokirali su jedan slobodnjak, ali ponovni pokušaj pogodio je stativu i odbio se prema srcu šesnaesterca gdje je najbrži bio Veselinović, koji pogađa za 2:3. Poslije toga su pokušavali Lokosi, ali nisu uspjeli iskoristiti kaos koji je vladao u bjeloruskim redovima.

Rijeka rutinski kod velških amatera

Rijeka je i na gostovanju kod Prestatyn Towna pokazala da je kudikamo kvalitetnija momčad. Poslije 5:0 na Kantridi prošlog tjedna, ovog su četvrtka isporučili tri komada, preko Močinića, Borasa i Mujanovića.

Riječani će u trećem pretkolu igrati protiv slovačke Žiline, koja je izbacila ljubljansku Olimpiju pobjedom od 2:0 (ukupno je bilo 3:3, ali Slovaci idu dalje zbog golova u gostima).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider