Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U HD-u kipte od bijesa

Licence opet kroje HNL: 'Treću godinu zaredom neće ući prvak druge lige?!'

Odbor za licenciranje odbio je samo dva prvoligaška zahtjeva. One Zadra i Cibalije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preostala desetorica dobila su zeleno svjetlo za nastup u elitnom rangu i dogodine. Jedini drugoligaš koji se pronašao u tom društvu je NK Lučko. Izdavanje samo jedne licence društvu iz 2. HNL otvorilo je nove rasprave u nogometnim krugovima. Oni koji tvrde da HNS već godinama izlazi u susret standardnim prvoligašima i otežava drugoligaškim klubovima ulazak u eltini rang, u ovoj su odluci pronašli temelja za potvrdu takvog stava.

Vodeća momčad 2. HNL, Hrvatski dragovoljac samo je jedan od nezadovoljnih. Lani su dobili licencu. I to s istim uvjetima.

"Svake godine se ponavlja isto kada je u pitanju Hrvatski dragovoljac. Besmisleno je uopće pričati da prvak 2. HNL neće iću u prvu ligu. Zašto se onda uopće natječemo? Evo, to bi bilo treću godinu zaredom da ne ide prvak druge lige, ne sudjeluje je u prvoj ligi", naglašava Ivica Perković, predsjednik HD-a.

Dragovoljac je bez licence ponajprije ostao zbog starog duga od gotovo 3 milijuna kuna, premda je s istim tim dugom već igrao Prvu ligu.  Lučko je peta momčad Druge lige. Drugo mjesto koji vodi u elitni rang udaljeno je svega 4 boda, a zakulisne priče tvrde kako je Lučko licencu dobilo baš zato što se neće plasirati među prve dvije momčadi, no u Lučkom se time ne zamaraju.

"Mi smo zadovoljili te kriterije koji su prošli stroge kontrole. A to da nećemo ostvariti taj rezultat, to je na nama da dokažemo u suprotno", optimistično je trener Lučkog Dario Bašić.

Oni koji su ostali bez licence, uložili su žalbe. Slijedi drugi krug licenciranja, a konačnu odluku doznat ćemo 10. svibnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider