Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika fešta domaćih

Hajduk petardom kroz Kustošiju: Bijele bodrio i Goran Ivanišević

Hajduk je izborio prolaz u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Dvoboj šesnaestine finala Kustošija - Hajduk završio je rezultatom 1:5, a mogla je pobjeda Splićana biti još i uvjerljivija, da je bilo malo više koncentracije u završnici. U idućoj fazi natjecanja Hajduk će igrati protiv Vinogradara, također na jednu utakmicu, a ždrijebom će biti određeno tko će biti domaćin.

Stadion u zapadnom dijelu Zagreba bio je pretijesan za sve one koji su uživo željeli pogledati susret Kustošije i Hajduka pa se tako na tribinama natiskalo više od 2000 navijača, iako je službeni kapacitet 1500. Brojna poznata lica vidjeli smo na tribinama, od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, direktora svih reprezentacija Zorislava Srebrića te velikog navijača Hajduka Gorana Ivaniševića, čiji sin Emanuel trenira u omladinskom pogonu Kustošije.

Što se tiče same utakmice, Hajduk je krenuo u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na okršaj s Rijekom na Kantridi, ali odlučan da ne dozvoli nikakvo iznenađenje, pa su tako Splićani u prvih 10 minuta promašili tri velike prigode. U 23. minuti Bukva je pogodio gredu i Kustošija je odolijevala još 15-ak minuta, sve dok Jonjić i Kouassi unutar dvije minute nisu donijeli kapitalnih 0:2 Hajduku. Obojica su poentirala nakon ubačaja Bukve, koji opravdava svoj nadimak Kralj asistencija (bio je asistent kod oba gola u pobjedi u derbiju nad Dinamom, na Kantridi je Kouassi zabio poslije njegova kornera te ovog utorka dvaput u Kustošiji).

Andrijašević je u 56. minuti asistirao Kišu za 0:3, a u 80. se i sam upisao u strijelce nakon dodavanja Milića. Do kraja su domaćini uspjeli postići počasni pogodak (Ljuboja u 89. minuti) što je rezultiralo velikim slavljem na stadionu, ali samo minutu kasnije Elvir Maloku postiže svoj prvi gol u dresu Hajduka, otkako je nedavno stigao iz Rijeke.

Hajduk se sada okreće obvezama u prvenstvu, slijedi gradski derbi sa Splitom u subotu od 19 sati na Poljudu. S obzirom na igre, i prije svega, odlične rezultate koje postižu Tudorovi mladići, za očekivati je veliku posjetu navijača...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider