Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nabrijana' njuška

Kultni likovi HNL-a: 'On je, sine, novi Roberto Carlos!'

Plavokosa 'talijanka' ugledala je svlačionicu prve momčadi pod maksimirskim jugom za vrijeme dana ponosa i slave, kada se bod u Ligi prvaka nije tretirao većim koeficijentom od 4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Johnny Heitinga. Kad vidim braniča Fulhama prvo se sjetim Kristijana Polovanca. Vjerojatno ta 'nabrijana' njuška Nizozemca s kakvom reži na napadače Premierlige podsjeti me na braniča prezimena koje nosi prigorske gene.

KULTNI LIKOVI HNL-A

Kiki je brzo osvojio tribine svojom srčanom igrom. Ponekad i presrčanom. Okupirao je najčešće lijevu stranu obrane. Ilija ''gromovnik'' Lončarević je brzo vidio kakva je ''motorička munja'' Polovanec.

''Nedostajalo mu je malo više igračke inteligencije na takve nevjerojatne fizičke predispozicije'' , znao je podvući trener Dinama u tri navrata.

Inače, ta generacija 1979. podarila je hrvatskom nogometnu brojna istaknuta imena koja su fino naplatila svoje inozemne angažmane. Počevši od Pletikose, Vranješa, Budana... Generacija koja je, već smo pisali u Deranjinom slučaju, odradila jako dobar Mundial u Nigeriji. Mundial na kojem je Polovanec bio standardan član prve jedanaestorice Martina Novoselca.

Polovanec je brzo preseljen na kaljenja u Croatiju Sesvete, Segestu i Istru. Uporni branič brzo se sa svih posudbi i konačno dohvatio svoje mjesto u prvoj momčadi. Tri sezone, manje više standardan, igrao je najdražem dresu.

''On je, sine, novi Roberto Carlos'', upirao je prstom Ćiro pred mikrofonima.

Odigrao je neke pamtljive euro predstave. Pogotovo susret protiv superjake Parme 9. studenog 2000. kada je prolazio lijevom stranom kao gore spomenuta brazilska topovska kugla. Asistirao je Šokoti u 32. minuti za rušenje momčadi koju su predvodili Thuram, Buffon, Cannavaro, Mboma i ostali velikani.

Nakon Dinama ipak nije pronašao svoje mjesto pod suncem negdje u Ligama petice, jer da je – ne bi bio u našoj rubrici. Jednostavno. Krenuo je kao Branko Uvodić, ponovno Lijepom Našom. Varteks, Međimurje, Croatia Sesvete, Inter Zaprešić. U divu iz predgrađa ponovno je zaigrao na visokom nivou. Modra legenda na klupi Intera Srećko Bogdan ga je brzo prozvao najvažnijom obrambenom karikom 'žutih'.

Inozemni angažmani ostali su u polovičnom sjećanju. U Žilini je bilo za brzi zaborav, a s Deranjom u Libourneu 40 prvenstvenih nastupa u dvije sezone. Protiv Dinama je ponovno zaigrao u dresu Kopera u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Slovenska momčad je u uzvratu bila blizu senzacije protiv Mandžukića i društva.

I kada se pitate gdje je danas Polovanec, a nije u Dinamu? Za odgovor vam ne treba Mirko Miočić. Popularni Kiki je naravno desetak kilometara sjeverno od Maksimira – u Sesvetama. Nakon trećeg mandata u Croatiji sada je u ''Dinamu 3'' – Radniku iz Sesveta sa Štrokom i Lovrekom. Kali mlade izdanke zagrebačkog (i najviše Dinamovog) bazena da jednog dana naprave i veće stvari od njega...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider