Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se Spomenka?

Kultni likovi HNL-a: Oko 'Montera iz Sigeta' previše rasprava nije bilo...

Vode se antologijske rasprave na dnevnoj bazi u našoj redakciji, kultni likovi HNL-a dovode do žučljivih rasprava. Rijetki su općeprihvaćeni konsenzus, a Spomenko Bošnjak je jedan od tih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Kako je taj ulazio, kakva britva, kakav kralj...'', samo su neki od opisnih pridjeva koji su opisivali rezolutnog braniča koji je HNL ime istesao u Hrvatskom dragovoljcu.

>> Ostali članci: Kultni likovi HNL-a

Krajem devedesetih Hrvatski dragovoljac je figurirao kao treća najbolja momčad države, a njezin obrambeni blok, njezinu 'maginot' liniju činio je ratoborni četverokut Škopljanac – Margeta – Bošnjak – Đolonga. Kičmu momčadi je držao još jedan bezvremenski lik – Predrag Jurić, trpali su Miletić, Bazina, Neno Katulić.

Spomenko sa svojih 180 centimetara i nije odavao staturu kao od brda odvaljenog stopera. No imao je nešto ''jurićevski'' u sebi. Imao je druk, imao je ćuku. Kada je iz Hrvatskog dragovoljca 2002. Prelazio u Dinamo novinarska pera su pisala ''to je igrač koji ne zna zakazati, on će uz Gocu Sedloskog biti najčvršća karika modrih''. I bio je. Dinamo je vratio naslov nakon dvije godine suše.

Hajduk je u ljeto 2002. nakon onog šokantnog Zagrebovog naslova ulovio Petra Krpana, želje su bile Krunoslav Lovrek i Spomenko Bošnjak. Dinamo je doveo prvi pick mercata – Ivicu Olića, Enesa Mešanovića, ali iz maksimirskih ureda svratili su i na janjetinu u Siget. Zasukali su se rukavi, sklopio se posao i Bošnjak je završio u – Dinamu. Sklopljena je vrlo dobra squadra, a Bošnjak se te sezone okitio vjerojatno najdražom titulom u karijeri – prvenstvom Hrvatske.

Koliko je bio oštar govori činjenica da je, recimo u sezoni 2000/2001 u 28 utakmica upisao 11 žutih kartona. Bio je i čest gost u rubrici strijelci, imao je dobar osjećaj za napadački skok. U 131 utakmici za 'dragovoljce' upisao je 10 pogodaka.

Upisao je i dva nastupa za BIH reprezentaciju, a inozemni dio Bošnjakove priče pisao se u Ukrajini gdje je odigrao tri sezone za Metalurg i odigrao posljednju ozbiljnu sezonu u Širokom Brijegu. U našim raspravama, ovaj pouzdani branič, ostat će zapamćen kao ''Montero iz Sigeta''.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider