Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri love gol minusa

Krcata Kantrida čeka: Hat-trick Rijeke ili veliki preokret Dinama?

Večeras nas očekuje završna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka s 1:0 prednosti dočekuje Dinamo na Kantridi, a ulaznice su davno planule. Riječani žele, možda i najbolju sezonu u povijesti kluba, okončati podizanjem važnog trofeja pred svojim navijačima, a zanimljivo je da ih i Dinamovci guraju u ulogu favorita.

Kantrida očekuje novu veliku nogometnu feštu! Cijela Rijeka živi za uzvrat finala Kupa i novi veliki uspjeh Matjaža Keka i njegovih igrača. 1:0 iz Zagreba i više je nego dobar temelj velikih očekivanja.

"Sigurno da nama taj pozitivni rezultat iz Maksimira daje još dodatnu energiju, ali isto tako da igram s jednim strojem koji melje već devet godina u hrvatskom nogometu i ono stoji šta sam rekao - da Dinamo ima mogućnost da pobijedi svaku ekipu na svakom stadionu u Hrvatskoj, ali isto tako stojim iza toga da Rijeka može pobijediti svakoga na Kantridi", optimist je trener Rijeke.

'Na Rijeci je veći pritisak'

Zoran Mamić djeluje potpuno opušteno i ulogu favorita spremno prebacuje na riječku stranu: "Veći je pritisak na Rijeci u ovom trenutku. Osim što imaju dobar rezultat iz prve utakmice, što je strašno veliko i puno, oni ne osvajajaju i nemaju svaki dan priliku igrati za trofeje i imaju puno veći pritisak. Ali su ga i zaslužili", mišljenja je trener Modrih.

A zaslužena je i fantastična podrška u kojoj Rijeka uživa cijelu sezonu. Nastup pred punim tribinama jedva čekaju i Dinamovci.

"Veselim se, pa za svakog sportaša je kad je stadion pun, kad je navijanje, da je... Bar ja sam bio takav, nisam ja čuo sad nešto specijalno šta protivnički navijači viču, važno je da se galami, da je navijanje, da te trnci prođu kad izađeš na teren", ističe Zoran Mamić, s kojim se složio i Kek:

"Jedna energija, jedan veliki, veliki motiv i želja da se na kraju svi skupa veselimo."

Netko će sigurno slaviti. Pitanje je samo - Dinamo svoj 13. ili Rijeka treći naslov u nacionalnom Kupu. Utakmica počinje u 20 sati, a tekstualni prijenos pratite na našem portalu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider