Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kosorica i Karamarko u baru nedaleko od Štimca, a Platini stiže u Zagreb

Premijerka se zatekla u Westinu za vrijeme izvanredne Skupštine HNS-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završila je još jedna Skupština HNS-a, za jedne legalna, a za druge nelegalna. Nije bilo burno kao na onoj prosinačkoj, ali nije mogla proći bez „repova“, kontroverzi i apsurda.

>> Je li bilo odoh na WC pa glasaj umjesto mene: 'Ma, to nije istina'

>> Marković: 'Nije dobro, zbog njih bi nas UEFA mogla izbaciti!'

>> VIDEO: Izvanredna skupština poništila izbor Markovića, izabrala Štimca!

Vjerojatno će zauvijek ostati pod upitnikom je li Ivica Mađer glasovao umjesto svojeg kolege iz Zagrebačkog županijskog saveza Nikole Galešića dok je ovaj bio na toaletu.

Čorak nije došao zbog poziva ministra?

Proradile su i teorije zavjere, pa neki spekuliraju kako se Galešić namjerno „odmetnuo u WC“ u ključnom trenutku kako bi srušio legalnost sjednice. No, jednostavnije bi bilo da se Galešić nije ni pojavio na sjednici poput delegata iz Vukovara Tomislava Čorka.

U tom slučaju sjednica se ne bi ni održala jer ne bi bilo kvoruma, odnosno minimalno 25 prisutnih skupštinara. Velom tajne presvučena je i priča oko nedolaska spomenutog Čorka u Westin.

Kako je istakao Ivan Brleković, ključni Štimčev suradnik, Čorak je bio jedna od najčvršćih karika lanca u rušenju Vlatka Markovića, pa je time njegov nedolazak još misteriozniji. Priča se da je krenuo iz Vukovara, ali da do Zagreba nije uspio doći. Još jedna teorija zavjere kaže kako je „okrenuo kola polukružno“ nakon poziva neznanog ministra.

„Ne znam zbog čega nije došao. Još sinoć se javio i rekao da će doći. To je stvarno čudno“, kaže Brleković te dodaje:

Kosorica i Karamarko na kavi u Westinu za vrijeme Skupštine

„Nisam čuo da se jutros javio. Možda jeste nekom, ali ja za to ne znam.“ Što se dogodilo s Čorkom nije znao ni predsjednik Cibalije Željko Čulo, a Vinkovci nisu baš daleko od Vukovara…
„Doista ne znam. Mogu samo napamet pričati, a to nema smisla“, kaže Čulo.

Drugi skupštinar iz Vukovarsko-srijemske Josip Šarić otkriva da su jučer krenuli u potragu za Čorkom budući da se nije javljao na mobitel, no nestao je bez traga kao da ga traže u Parizu a ne u Vukovaru. Navodno se kasnije javio Štimcu, obećao je da će doći, ali nije se pojavio. Ako mislite da je tu intrigama kraj, varate se.

Nakon završetka Skupštine naletjeli smo na neočekivan prizor dok smo obilazili holove Westina u potrazi za informacijama.

U separeu hotelskog bara sjedili su premijerka Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Tek nešto dalje smjestili su se Igor Štimac, Reno Sinovčić i ostatak skupštinara.

Naravno da smo pokušali dobiti izjavu, ali odbili smo se od zida. „Ljudi u crnom“ stvorili su se niotkuda, ljubazno su nas zamolili da se odmaknemo od stola. Ne znamo što je premijerka razgovarala s Karamarkom, ali prema izrazima lica teško da je na meniju bilo nešto „jestivo“.

Platini stiže u Zagreb

Problema u državi koliko hoćete, a osim MMF-a i brojnih vjerovnika premijerki bi uskoro na vrata mogla pokucati Uefa. Predsjednik Uefe Michel Platini navodno uskoro stiže u Zagreb kako bi upozorio hrvatske političare da se ne miješaju u borbe oko HNS-a.

Da je predsjednica Vlade znala što se događa u Westinu, vjerojatno bi sastanak s Karamarkom dogovorila na drugom kraju grada. Mora da joj je pao mrak na oči kada je shvatila u kakvu je gužvu upala.

Teoretičari zavjere rekli bi kako to nije slučajna koincidencija, da tu mora postajati neka veza, ali nismo primijetili da je premijerka skupštinarima u prolazu ponudila ništa više od kiselih osmijeha.

Jedino se „prvi zadarski brk“ Josip Bajlo odvažio prići premijerki. „Znamo se mi godinama“, ponosno će Bajlo. Zanimalo nas je što je razgovarao s premijerkom.

'Prvi brk Zadra' jedini prišao premijerki

„A ništa posebno. Pitam ja kako je: 'Eto, ide nekako, a ti?' priupita ona. Odgovorim da smo imali Skupštinu, ali transparentnu i kulturnu, a ne kao onu prošlu. Malo ćete sada imati problema zbog ovih zbivanja u nogometu, zezam se ja, a premijerka se samo nasmijala“, prepričao nam je Bajlo.

Uoči najavljenih prosvjeda, štrajkova i rasta cijena, premijerki samo još trebaju problemi HNS-a. Uefa može biti mirna, politika neće ulaziti u "osinje gnijezdo".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider