Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u Splitu

Kelava i slavni Udinese slavili na Parku mladeži: 'Pokazali smo da možemo'

Talijanski nogometni prvoligaš Udinese pobijedio je Split 2-1 u prijateljskom susretu igranom pred 1.000 gledatelja na Parku mladeži...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za Udinese postigli su Bruno Miguel Fernandes u 26. minuti, te Nicolas Lopez deset minuta kasnije, dok je pogodak za domaćine zabio Henri Belle u 64. minuti iz jedanaesterca.

Bivši vratar zagrebačkog Dinama Ivan Kelava, koji od ove sezone brani za Udinese, utakmicu je pratio s klupe za pričuve. Za goste nisu nastupili niti Frano Mlinar, te Igor Bubnjić. Mlinar je član hrvatske U-21 reprezentacije, dok je Bubnjić seniorski reprezentativac.

Trener nogometaša Splita Stanko Mršić izjavio je kako je njegova momčad pokazala kako se može suprotstaviti kvalitetnim protivnicima.

"Udinese je veliki klub i u današnjoj je utakmici pokazao svoje kvalitete, ali i mi smo pokazali da se možemo suprotstaviti i da možemo dosta kvalitetno odigrati protiv jedne vrlo organizirane ekipe", istaknuo je Mršić naglasivši kako je kod većine njegovih igrača, a posebice onih koji manje igraju ligaške utakmice, bio prisutan dodatni motiv, te su pokazali da se u budućim utakmicama može na njih računati.

Po Mršićevim riječima, momčad Splita je u prvih 20-ak minuta imala dvije izgledne prigode za zgoditke, ali je pokazala 'staru boljku' jer ih nije iskoristila, a zatim je i primila dva gola.

Trener Udinesea Francesco Guidolin je istaknuo kako je za njegovu momčad ovo bila dobra pripremna utakmica za nastavak sezone.

"Drugo poluvrijeme je bilo malo žešće, Split je igrao bolje, ali ja sam to i očekivao", kazao je trener Udinesea ocijenivši Split kao dobro organiziranu i dobro treniranu momčad u kojoj je vidio nekoliko interesantnih nogometaša.

Vratar Udinesea Ivan Kelava, koji je nedavno prešao u taj klub iz zagrebačkog Dinama, današnju utakmicu prosjedio je na klupi za rezerve, ali novinarima je izjavio kako je i dogovoreno da on ne nastupi protiv Splita.

"Na utakmici je prikazan dobar nogomet i gledatelji su mogli uživati", istaknuo je Kelava.

Za sebe je rekao da se dobro snašao u Udineseu, te da su igrači i ljudi u klubu zadovoljni s njim, a to mu je najvažnije.
Na upit kako komentira situaciju glede hrvatske nogometne reprezentacije, Kelava je kratko rekao kako sada trebamo pobijediti Škotsku u predstojećoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine igrati u Brazilu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider