Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kaos u Udruzi prvoligaša: Sjednica prekinuta radi Markovića i Štimca!

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin je najavio ostavku…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kaos u Udruzi prvoligaša! Tako bi se moglo nazvati današnje zasjedanje Skupštine koja je trebala odlučivati o amenovanju ugovora s tvrtkom Digitel, ali i o izboru dvojice potpredsjednika koji će zastupati Udrugu na izbornoj skupštini HNS-a. I dok se prvotni slučaj riješio bez problema, zbog drugog je došlo do prekida sjednice.

Kako bi izabrani potpredsjednici trebala podržati Markovića ili Štimca u izboru za predsjednika HNS-a, očito je da su tu nastali problemi. Iako je dogovor bio da se o izboru dopredsjednika odlučuje na sjednici 30. studenog, ipak je došlo do nesuglasica.

Pošto je prvim dizanjem ruku odlučeno 9:5 u korist Markulinovog prijedloga (odgoda glasovanja za 30. studenog), vjerojatno nitko nije očekivao naglu promjenu mišljenja.

Međutim, ubrzo je u Udruzi prvoligaša nastala lakrdija. Prvo su se pojavili Sinovčić (Zadar) i Pralija (Split), koji su za vrijeme glasovanja bili izvan prostorije, da bi Sinovčić zatražio ponovno glasovanje. Potom je dvoje prvotnih glasača promijenilo stranu. Predomislili su se Karlovac (Dražen Mejašić) i Istra (Darko Jergović) te je ishod promijenjen s 9:7 u korist druge strane.

Predstavnici Dinama, Lokomotive, Intera, Osijeka i Varteksa su napustili prostorije Udruge, dok je Markulin prekinuo sjednicu!

''Ne vidim razlog zašto je sjednica prekinuta, niti ne znam zašto su određeni predstavnici napustili Skupštinu, ali prihvaćam odgodu za 30. studeni'', ukratko je prokomentirao Reno Sinovčić.

Netom nakon toga, Markulin je najavio mogući odlazak s funkcije predsjednika Udruge prvoligaša. Uzgred svega, Dinamov predstavnik Damir Vrbanović je oštro osudio dvostruko glasovanje o istoj temi, koju je nazvao –'lakrdijom'!

Promjena stavova, novo glasovanje, iznenadni prekid sjednice i najavljena ostavka predsjednika još su jedan u nizu igrokaza koje nam serviraju moćnici i vladari hrvatskog nogometa. Je li odluka o prekidu sjednice bila donijeta nakon što je Markulin shvatio da Štimac pobjeđuje? Moguće. Ne bi čudilo da je ova odgoda donesena kako bi se dobilo još vremena za 'kupovanje' glasača na terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider