Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nelegalna skupština

Jurjević kreće u boj za pravdu: 'Ne tajim, bio sam za Štimca'

"Nisi ti tu koji određuješ, nisi i nećeš hvala Bogu. Nećeš razbojniče jedan!"

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sramotne scene s izborne skupštine iz prosinca 2010. ponovno su u središtu pozornosti. Ovoga puta zbog odluke Upravnog suda u Splitu koji je Tomislavu Jurjeviću, nesuđenom sudioniku Skupštine, odobrio status stranke u žalbi kojom je tražio poništenje izbora Vlatka Markovića.

Sada već bivši predsjednik Saveza Štimca je pobijedio za 1 glas. Mnogi smatraju, a neki ni ne dvoje, da bi upravo Jurjevićev glas presudio u korist Štimca. Zato se i Štimac borio da se Mati Previšiću, koji je zauzeo Jurjevićevo mjesto, onemogući glasovanje.

Jurjević, kaže, ne odiše trijumfalizmom, no pozdravlja sporo, ali konačno pojavljivanje pravde.

"Dočekao sam pravdu nakon dvije i pol godine, zapravo ne samo ja, već i 26 ljudi koji su bili za promjene u Hrvatskom nogometnom savezu, jer sam zapravo bio taj bio taj glas koji bi donio promjene, a ja nisam tajio, bio sam za gospodina Štimca."

Koji vam je sljedeći korak?

"Sljedeći korak je, dakle, najveći prioritet mi je da se svi oni, koji su znali da donose nezakonite odluke, kazne, da se oni suspendiraju i da im se zabrani da u sportu sudjeluju na taj način."

Na koga konkretno mislite?

"Ne bi sad još i prozivao, ali bit će vremena i za to."

A čini se i za moralno zadovoljstvo nekadašnje Štimčeve struje. Kosturi iz ormara, ipak, nekad ugledaju svjetlo dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider