Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kelava odlazi u Ligu petice!

Jurčić želi pobjedu protiv Hajduka: Ja i Tudor nismo baš od vina!

Dinamo i Hajduk igraju najveći derbi hrvatskog nogometa u nedjelju na Maksimiru (18 sati)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo i Hajduk na Maksimiru zatvaraju sezonu. „Modri“ su obranili naslov prvaka, a Hajduk je nakon tri sušne sezone osvojio Hrvatski kup pobijedivši u nedavnom finalu Lokomotivu.

Trener prvaka Krunoslav Jurčić ističe kako sezonu želi zaključiti pobjedom.
„Hajduk je neki dan osvojio Kup i dolazi rasterećen rezultatom i ambicijama, a dodamo li tome našu dobru formu, mislim da su to dobri preduvjeti za kvalitetnu i zanimljivu utakmicu. Igramo dobar nogomet ovoga proljeća, pobjeđujemo i s istim ciljem čekamo derbi“, kazao je Jurčić, a prenosi web stranica Dinama.

Ivan Tomečak i Duje Čop neće konkurirati za nastup u derbiju jer su ozlijeđeni, a svi ostali igrači su na dispoziciji.
„Šimunić se vratio s odmora koji smo mu dali jer nakon sezone zbog reprezentacije nema slobodno i on će sigurno igrati“, otkriva Jurčić.

Dinamo s pripremama za novu sezonu počinje već 10. lipnja, a reprezentativci će se priključiti tri dana kasnije kada momčad kreće na prvi dio priprema na Roglu. Drugi dio će također biti u Sloveniji, a trener je otkrio i dva protivnika te kako bi volio u kadru imati 22 igrača te tri vratara:
„Sigurno ćemo igrati s Lokomotivom iz Moskve te Metalistom koji je osigurao Ligu prvaka u Ukrajini. Što se tiče ostalih protivnika, imamo dosta ponuda, ali ništa još nije potvrđeno pa nema smisla komentirati.“

Jurčić je potvrdio spekulacije medija kako je Dinamo blizu angažmana inozmenih igrača te da Ivan Kelava napušta Maksimir.
„Imena koja se pojavljuju u medijima uglavnom jesu imena o kojima razmišljamo, ali naravno da ništa nije sigurno dok se ne prođe liječnički pregled i potpiše ugovor. Kelava? Koliko sam čuo odlazi u Ligu petice, dobiva bolje uvjete i to su normalne stvari.“

Trener Hajduka Igor Tudor i strateg Modrih su prijatelji pa je novinare zanimalo hoće li, po uzoru na strane trenere, popiti piće uoči utakmice:
„Niti on niti ja nismo baš od vina. Mi smo veliki prijatelji i jako mi je drago što je dobro počeo karijeru. Sretan sam što ću ga sutra vidjeti na Maksimiru i velika je sreća za Hajduk što su odabrali njega kao trenera“, zaključio je trener Dinama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider