Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' traže trenera

Jurčić želi biti sam, Mamić u dilemi: Zatrpani smo ponudama trenera iz svijeta!

Jurčić poručio: 
'Oprostite što se ne javljam, želim neko vrijeme provesti dalje od javnosti'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Maksimiru očito ne kane donijeti brzu i ishitrenu odluku o treneru koji će naslijediti Krunoslava Jurčića. Prije jučerašnjeg sastanka Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić u mikrofon je ponovio ispriku navijačima:

"Pokvarili smo prekrasnu sezonu. No, ozbiljni i odgovorni ljudi, a ja se smatram takvim, ne priznaju predaju. Iz ove teške situacije treba naći izlaz koliko god nas je sram, žao nam je i ponovo se ispričavamo svim navijačima."

Govoreći o novom treneru, nije želio spominjati imena.

"Nemam predodžbu o novom treneru, jer kriza struke je u Hrvatskoj jasna i ne želim samo ja biti taj koji kritizira. Mi već godinama nemamo žive ili radno sposobne trenere koji su vodili klubove u Ligi prvaka. A očito je veća razina zahtjeva za takvo natjecanje. Tražili smo neka rješenja u najboljoj namjeri, ali nisu bila dorasla klubu. Nemam ideju tko će biti novi trener, ne skrivam se, nisam čovjek koji se skriva, ali neka prođe nekoliko dana, trebamo se malo strpjeti."

Iako je Dinamo postao najgora momčad u povijesti Lige prvaka, Dinamov gazda kaže da ima mnogo trenera koji žele doći u Dinamo.

"Zatrpani smo ponudama, a to ipak može donijeti zadovoljstvo. Ne biste vjerovali, ali ne postoji trener na svijetu koji se nije ponudio Dinamu, klub je zatrpan ponudama. No, sad treba vidjeti kakve su ambicije pojedinih trenera, poklapaju li se s našima, je li im ambicija stvaranje i rad ili samo prikupljanje novca. Delikatan je posao odabrati novog trenera. Imamo tri-četiri domaća trenera - Kranjčar, Kuže, Ćiro, Branko Ivanković. To su oni koji mi padaju na pamet, o kojima klub i nogometni svijet imaju pozitivno mišljenje. A jesu li rješenje oni ili neki stranac, ne znam", kazao je Zdravko Mamić.

Za to je vrijeme Dinamov smijenjeni trener Krunoslav Jurčić dugo imao isključen mobitel, a kad ga je uključio, nije se javljao. No, poslao je SMS poruku.

"Oprostite što se ne javljam. Nadam se da razumijete moju želju da ovaj period preživim sam, bez prisutnosti u javnosti. Hvala", dio je poruke koju nam je poslao Kruno Jurčić. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider