Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gradski derbi u Zagrebu

Jurčić odgovorio Ćiri: Nisam znao tko sudi, vojska je ipak najvažnija!

Trener Dinama Krunoslav Jurčić najavio je gradski derbi sa Zagrebom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagreb u petak (18.00) dočekuje Dinamo u okviru 25. kola Prve HNL.
„Bez obzira na plasman koji nije pravi odraz kvalitete mi respektiramo Zagreb. Svakako se ne nalaze na mjestu koje im pripada u hrvatskom nogometu i nećemo ih podcijeniti. Dobra stvar za nas je što ne igra Abdurahimi koji predstavlja njihovu kvalitetu; posebno kada igraju na kontre kao što će igrati protiv nas. Poraz u Kranjčevićevoj? Bio sam tamo i gledao utakmicu pa mogu reći da rezultat nikako nije bio odraz igre; trebalo je biti barem 3 ili 4:0 već do poluvremena“, kazao je Krunoslav Jurčić, a prenosi službena web stranica Dinama.

Dinamo je u prošlom kolu „podario“ Zadru „peticu“. Čini se da su „modri“ ušli u golgetersku formu.
„Vjerujem da nas je ta pobjeda dignula u tom smislu, raspucali smo se i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i u petak u Kranjčevićevoj.“

Šimunić, Ibanez i Čop su ozlijeđeni i neće igrati protiv Zagreba, no vraćaju se Jedvaj i Brozović koji su odradili suspenzije. Jurčić nije želio posebno komentirati izjave trenera Zagreba Ćire Blaževića koje su se odnosile na suce utakmice.

„Ne znam što bih rekao. Evo, ja sam sada saznao da utakmicu sudi Vučemilović. Što se tiče ostaloga, 'šef' uvijek može iznenaditi, ali mi smo ipak vojskovođe, a vojska je bitna. Kažem, vidjet ćemo sutra.“

Trener Dinama već razmišlja o onome što slijedi nakon završetka sezone, a to su nove pripreme za napad na treći uzastopni nastup u Ligi prvaka.
Nakon zadnje utakmice, igrači će imati dva tjedna odmora, a pripreme počinju 10. lipnja. Tu imamo velikih problema jer za vrijeme kratkog odmora koji imaju igrači ima jako puno reprezentativnih akcija tako da desetak igrača gotovo neće imati odmor. Naravno da je to jako loše jer bih volio da se igrači odmore i napune za novu sezonu“, kazao je Jurčić.

Naravno da moramo paziti na reprezentacije jer to je vrhunac; na koncu status reprezentacija je i status svih nas u nogometu. Ipak, moramo pričati i dogovarati se. Recimo, Dinamo rano ulazi u kvalifikacije za Ligu prvaka i igrači moraju biti u formi dok je dosta klubova još na odmoru, a dobar rezultat u Europi je također cilj našeg nogometa. Kažem, klub je odlučio da se što više stane iza reprezentacija i to je naša politika, ali to je sigurno problem u pripremama za novu sezonu“, zaključio je Jurčić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider