Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strijelac i asistent

Junaci derbija: Večer za pamćenje, borit ćemo se za titulu!

Pred novinarima su se na Poljudu ovog utorka pojavila dvojica najzaslužnijih za pobjedu Hajduka u derbiju s Dinamom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki strijelac Mario Pašalić i (skoro) dvostruki asistent Haris Bukva iznijeli su svoje dojmove nakon trijumfa Splićana u najvećoj utakmici hrvatskog sporta.

>> Pronađeno rješenje za Hajduk: Grad Split vraća kredit, ali...

"Bila je ono večer za pamćenje, od samih pogodaka pa sve do proslave ispred kuće u Kaštel Gomilici", započeo je Mario Pašalić, kojeg su dočekali prijatelji s kombijem prepunim piva.

"Još prošli tjedan sam nastupao za juniore, a sad sam zabio dva gola Dinamu. Reagirao sam instinktivno, ali sada ne želim upadati u euforiju već ostati čvrsto na zemlji. Sad se okrećemo Zadru, moramo ih dobiti jer ako to ne učinimo sve će ovo pasti u vodu", upozorava Pašalić, rođen u veljači 1995.

U finišu prijelaznog roka Catania je za njega nudila milijun i pol eura, ali on je odbio odlazak u Italiju jer je želio ostati doma i prvo se dokazati u Hajduku: "Bilo mi je lakše čim je prošao prijelazni rok, konačno sam se mogao posvetiti nogometu. Sastao sam se s ljudima iz Catanije nakon utakmice, htjeli su se upoznati sa mnom i s mojom obitelji, ali nismo ništa konkretno razgovarali."

Haris Bukva je ordinirao po lijevom krilu, a prvi pogodak pao je nakon njegova kornera, kada je Kouassi pucao, Sandomierski obranio, a Pašalić efektno petom zabio. Kod drugog gola Hajduka Bukva je u srcu peterca izravno pronašao Pašalića koji je glavom matirao Poljaka na vratima Dinama.

"Došli su me gledati brat i rođak, fenomenalan je osjećaj doživjeti onakvu atmosferu. U Sturmu sam u četiri godine uvijek ja bio taj koji je izvodio prekide, vidjet ćemo što će biti kad dođu na red slobodnjaci", rekao je Austrijanac bosanskih korijena, izrazivši uvjerenje da Hajduk ima šanse u borbi za titulu:

"Dinamo ima niz odličnih pojedinaca, znaju igrati, ali mi ćemo se boriti. Mlada smo ekipa, imamo i mi kvalitetu i nećemo odustati od borbe", poručio je Bukva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider