Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na koga je mislio?

Jovanović: Nadam se samo da Šuker neće biti lutka o koncu...

Prema prijedlogu Jovanovićevog resora, trener momčadskih sportova dobit će jednako novca kao i igrači koji su osvojili medalju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora predstavljen je program za nadolazeće Igre u Londonu, te sve vezano za odlazak naših sportaša na to veliko natjecanje. Prezentaciji je bio nazočan i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji nije mogao izbjeći pitanja oko sutrašnje izvanredne izborne skupštine u Hrvatskom nogometnom savezu na kojoj će Vlatko Marković odstupiti.

''Po svemu sudeći, novi predsjednik bit će Davor Šuker. No, tko god bude, ja ću mu dati podršku. Nadam se samo da neće biti nečija lutka o koncu, da neće raditi za interese pojedinaca. Šuker će imati puno posla, puno je anomalija u hrvatskom nogometu. Nadam se da će to svojim ugledom i sposobnostima riješiti'', istaknuo je Jovanović.

Osvrnuo se ministar i na probleme s huliganizmom:

''Već postoji zakonski okvir za rješavanje tih stvari, na žalost, on se još nije počeo dobro provoditi. Imat ćemo idući tjedan sastanak s ministarstvom pravosuđa, ozbiljno ćemo prionuti da riješimo problem huliganizma, no naša moć, moć ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ograničena je, jer mi u principu možemo raditi samo na prevenciji.''

Idući tjedan Jovanovićev resor izglasat će koliko će iznositi nagrade za medalje na Olimpijskim igrama.

''Prijedlog je da novčana nagrada za pojedinačno zlato bude 100.000, za srebro 80.000, a za broncu 60.000 kuna. Za ekipno zlato svaki igrač dobio bi 85.000, 68.000 bilo bi srebro, a 51.000 bronca'', istaknuo je Jovanovićev pomoćnik Petar Skansi.

Po novome, i treneri će proći bolje - u ekipnim sportovima trener i stožer dobit će isto koliko i igrač, to je velika promjena u odnosu na zadnje Olimpijske igre na kojim su treneri osvajači medalja dobivali dvostruko manje novca nego prema ovom novom prijedlogu.(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider