Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema milosti za nikoga

Jovanović iz Beograda uputio oštru poruku: Njih treba zatvoriti!

Nasilnike bi ministar Jovanović doživotno udaljio sa sportskih terena nakon što prethodno odrade zatvorsku kaznu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Beogradu je u četvrtak počela 12. konferencija europskih ministara sporta na kojoj će se raspravljati o najvećim, gorućim problemima u toj djelatnosti, kao što su namještanje utakmica, nasilje i doping. Među 180 sudionika, od kojih je većina ministara sporta, sudjeluje i naš Željko Jovanović.

"Nasilje u sportu, namještanje rezultata, korupcija i ilegalno klađenje udaljuju sport od ljudi koji uživaju u njemu. Jedna vrlo kvalitetna organizacija rukometnog EP-a u Beogradu zasjenjena je neredima koji su se događali oko terena. Prevencija je jedini lijek za sprječavanje nasilja", rekao je Jovanović.

Za nasilnike, smatra, ne smije biti tolerancije te bi ih kaznenim mjerama doživotno udaljio sa sportskih terena nakon što prethodno odrade zatvorsku kaznu.

"Najbolje bi bilo kad bi obje ekipe na utakmici u trenutku kada čuju rasističke i nacionalističke ispade prestale igrati i time pokazale navijačima da ne žele sudjelovati u bilo kakvom huliganizmu, nacionalizmu, rasizmu i nasilju."

Najavljen je i dolazak predsjednika Uefe Michela Platinija koji bi, prema najavama, trebao održati posebne sastanke s predstavnicima nogometnih saveza Srbije, Bugarske, Albanije i Hrvatske tako da će u nedjelju tamo stići i predstavnici HNS-a. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati