Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Torcida slavi: Svaguša odlazi iz Hajduka

Hajduk će morati naći novog predsjednika, Kerum razriješio dužnosti Svagušu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Istina je, odlazim iz Hajduka, svi moji potezi u dogovoru su s većinskim vlasnikom. Odradio sam svoju dionicu u stabilizaciji kluba, idem dalje. Teško je raditi u Hajduku, nemate privatnosti, stalno ste pod povećalom,'' izjavio je Joško Svaguša za Večernji list.

Do smjene na vrhu došlo je na inicijativu gradonačelnika Željka Keruma, koji želi da se politika makne iz kluba, a da ga preuzmu stručni ljudi. On je razriješio Svagušu dužnosti.

Kerum je odlučio da se raspiše natječaj za novog predsjednika uoči blagdana, a Svaguša je izjavio da se neće ponovo kandidirati, jer mu je dosta stresne funkcije.

Gradonačelnik Splita tvrdi kako je vrijeme da se ispune zahtjevi Torcide postavljeni u glasovitom "Kodeksu", te da na čelne pozicije Hajduka zasjednu kompeteni stručnjaci, a da se politika definitivno iseli iz "bijelih salona".

Prema našim informacijama, odnos Keruma i Svaguše bio je zategnut otkad je Goran Vučević postavljen za privremenog trenera na inicijativu gradonačelnika, što se nikako nije svidjelo predsjedniku koji nije htio da mu se netko miješa u posao.

Poznato je da je Svaguša namjeravao dovesti stranog stručnjaka na klupu Hajduka, no Kerum je "podigao rampu" i instalirao Vučevića. Time je Kerum dao do znanja Svaguši tko je u Hajduku "glavni igrač".

Kao glavni kandidat za novog predsjednika Hajduka spominje se Petroslav Sapunar, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, suprug Kerumove sestre i  direktor u Kerumovoj tvrtki Diokom-Novi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider