Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kultni likovi HNL-a

Jasmin Agić: Prvi, vječni, posljednji - HNL zadnji vezni

Ni jedan igrač naše nogometne lige nije prisvojio prestižnu titulu 'igrača pozicije' osim Jasmina Agića. On ju nije prisvojio, on ju je brendirao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Tamo je onaj Agić on će nas sve istući', govorili su kad bi dolazili na Kantridu. Morao sam se malo smiriti'', u jednom se razgovoru dok je nosio Dinamov dres Jasmin Agić ''pravdao'' zbog viška testosterona koju je unosio na teren.

>> GOL.hr predstavlja: Kultni likovi HNL-a

''El Flaco'' iliti mršavko hrvatskih travnjaka postoji gotovo od kad postoji HNL. Inače rođeni Puljanin, debitirao je za Rijeku 1993. i ispisao s klubom s Kantride neke od najpamtljivijih predstava riječkog postojanja u HNL-u.

Na momčadskom ručku nakon 'riječke tragedije', kada su protiv Osijeka ostali bez titule prvaka, a koja se na Maksimiru slavila pred rođacima, roditeljima i ponekim zalutalom školskom grupom iz Križevaca, Agić je otvarao šampanjac.

''Evo ga....'', razlilo se malo pjene...

''Na Maksimiru bi svaki gledatelj dobio po dva deci, još bi i ostalo...'', poentirao je Agić prema 150 kilometara udaljenom Maksimiru na kojem se naslov slavio pred šačicom ljudi.

Godinu dana poslije Agića je put odveo u Dinamo u kojem je igrao nogomet života. Pet godina modre priče dovelo ga je i u reprezentaciju u kojoj nije bio prolaznik. Čak 14 puta istrčao je u 'kockastom' dresu na teren. Odradio je tri inozemne sezone, jednu na dalekom istoku u Incheonu i dvije u austrijskom Paschingu.

Vratio se u Croatiju Sesvete, autoritativno vodio momčad do ostanka u ligi, ali i zvao ''dvadeset do asa'' na blef ponekad s Čižmekom i suigračima na terenu. Okupila se kasnije jaka momčad u Remetincu, no nisu dobili licencu za nastup. Disciplinska komisija je rekla da se ne poklapaju termini remetinečkog puštanja na šetnju s ostalim terminima igranja utakmice.

Prkosio je Agić svim fizičkim zakonitostima koje su nas učili Galileo, Newton i ostali umovi. On nije padao daleko od nekog stoperskog stabla, padali su oko njega, bez obzira što je brojao sedamdesetak kilograma. Imao je maksimalnu disproporciju tjelesne građe i dobivenih duela. Znao je priprijetiti, ali i držati konce igre momčadi u svojim nogama.

Jasmin je inače inteligentan lik. ''Ne bi se reklo po igračkom stilu haha...'', znao se našaliti na svoj račun. Ono što je u svjetskim okvirima kao pojam lijevog bočnog bio Roberto Carlos, to je u HNL okvirima na poziciji zadnjeg veznog bio Jasmin Agić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider