Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima novca, ali...

Jako loša vijest za Hajduk, zasad ništa od novca Arapa

Teška financijska situacija u Hajduku ipak se neće barem malo popraviti novcem arapskih šeika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još će Hajduk čekati novac iz Saudijske Arabije koji im već mjesecima duguje Al Ittihad za transfer Anasa Sharbinija. Zanimljivo, Arapi ne daju ni papire Grobničanu koji još ne može zaigrati za Rijeku.

Na Poljudu novac trebaju očajnički, radna zajednica i igrači nije mjesecima dobila plaću, dugovi se nagomilavaju, a treba i vratiti kredit od 30 milijuna kuna.

Klub iz Saudijske Arabije žalio se na presudu Arbitražnog suda FIFA-e posljednjeg dana roka za podnošenje iste. FIFA je naredila Saudijcima da plate 2,3 milijuna eura (1,8 milijuna i pola milijun kamata) Hajduku u roku od mjesec dana, no sad će postupak ići ponovo. Hajduk će sigurno novac dobiti, ali Al Ittihad oteže. Možda zna za situaciju u Hajduku pa se pokušava nagoditi.

Što je najgore, na Poljudu bi lako riješili tekuće dugove da im novce vrate svi koji im duguju. Napoli (rata od milijun eura), Pescara (ukupno 1.5 milijuna eura) i Al Ittihad (2.3 milijuna eura) drže milijune i milijune kuna (preko 35) koje pripadaju Hajduku nakon transfera Radoševića, Vukušića i Sharbinija. Tu možemo pribrojiti i 200 tisuća eura koliko je Dnipro dužan isplatiti Hajduku nakon transfera Nikole Kalinića iz Blackburna.

S druge strane, Ivan Vuković, Mario Maloča i Goran Blažević čekaju na transfer. Tudor slaže momčad bez njih. No, tko može garantirati da će novac od tih mogućih transfera doći na brže i da se neće pretvoriti u trakavice i dugovanja.

Vjerojatniji spas od vraćanja dugova bit će novi vlasnik. Hoće li to biti Amerikanci koji spremaju prvu službenu ponudu gradonačelniku Baldasaru ili će to biti netko drugi, vidjet ćemo narednih mjeseci.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider