Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Štimac saziva Izvanrednu skupštinu i ruši Vlatka!

Nesuđeni predsjednik HNS-a ne odustaje od utrke za foteljom u Rusanovoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon kratkog odmora u sunačnom Dubaiju bivši 'vatretni' Igor Štimac danas je u 15 sati u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Rusanovoj ulici u Zagrebu dostavio zahtjev za Izvanrednu skupštinu. Predao je Štimac tajnici HNS-a čak 23 potpisa legitimnih zastupnika u skupštini.

>> VIDEO Štimac se ne miri s porazom: Ovo je silovanje prava i propisa!

''Iskoristio sam svoje pravo da na osnovu dovoljnog broja potpisanih skupštinara zatražimo saziv nove skupštine koja se mora sazvati u roku od 30 dana'', rekao je Štimac nakon što je predao potpise.

Štimac ima samo jedan cilj, a to je srušiti predsjednika Vlatka Markovića. To mu nije uspjelo u prosincu, kada ga je Marković pobijedio jednim (svojim!) glasom, no već tada Štimac je najavio kako će sve napraviti da sjedne u fotelju predsjednika HNS-a.

''Svima je bilo preko glave onih događanja. Ovo je savršena prilika da oni su koji su na nelegitiman došli do pobjede, sada to učine na legalan način'', poručio je Markoviću, Mamiću i Šukeru.

Uz tim vrsnih odvjetnika koje je Štimac angažirao shvatio je kako – prije nego Davor Šuker preuzme mjesto predsjednika – može sazvati Izvanrednu skupštinu. Naime, za tako nešto po Statutu HNS-a, članak 34, ima legalno pravo „ako to predloži Izvršni odbor ili najmanje 1/3 svih zastupnika u Skupštini“ – piše u statutu. A on ih, kao što smo već naveli, sakupio 23.

HNS sad mora u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva pripremiti izvanrednu skupštinu na kojoj Štimac ima samo jedan cilj – do tada osigurati minimalno 26 glasova od ukupnih 49.

Prvi pokušaj u Westinu nije mu uspio, ali čini se da je u međuvremenu njegov tim dobro odradio posao i da već sada imaju 26 ili čak i više glasova.

''Očito su se promijenila mišljenja nekih koji nakon onih događanja nisu bili ponosni na sebe'', rekao je Štimac ne otkrivši o kojim se skupštinarima radi.

Ili se možda Štimac opet odlučio kockati i na taj način unijeti nemir među Markovićeve ljude koji su se nedavno – u zagrebačkom restoranu ‘Pod mirnim krovom’ pored zgrade agencije Zdravka Mamića MSA – okupili kako bi poslali poruku da je sve pod kontrolom. Zdravko Mamić i Vlatko Marković uz tamburaše su častili janjetinom odane glasače i tada se sve činilo - idiličnim. No, obzirom da su mnogi koji su 'trebali biti na fešti' bili odsutni već tada se dalo naslutiti da se ipak nešto veliko kuha…

Članka 34. Statuta HNS-a

1. Skupština svoje poslove obavlja na sjednicama kojima prisustvuju predstavnici svih članova Saveza.

2. Skupština se sastaje najmanje jedanput godišnje.

3. Svake četiri godine, održava se izborna godišnja Skupština.

4. Redovnu Skupštinu saziva predsjednik Saveza.

5. Skupština se može održati i u kraćem roku od onog iz stavka 2. ovog članka, ako to predloži Izvršni odbor ili najmanje 1/3 svih zastupnika u Skupštini.

6. Sazivatelj sjednice Skupštine predlaže dnevni red sjednice.

7. Sjednicu Skupštine vodi predsjednik Saveza sukladno Poslovniku o radu Skupštine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider