Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: 'Ja nisam vrač, ali nitko normalan ne može poništiti Skupštinu'

Zdravko Mamić optužio je medije za loš imidž HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni dopredsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić obratio se javnosti nakon završetka sjednice Skupštine.

„Onima kojima je stalo do hrvatskog nogometa nakon ove sjednice trebalo bi biti sve jasno, ako im je možda do sada nešto promaklo“, kazao je Mamić, a na pitanje kakvu odluku očekuje od Ministarstva uprave po pitanju legalnosti prosinačke Izborne skupštine.

>> Marković: Meni je žao ovih jadnika što su protiv nas!

„Ja nisam vrač. Uopće ne razmišljam što bi netko trebao napraviti. Ne mogu se oteti dojmu da mediji prave zbrku koja je potpuno nepotrebna. To je isto kao da se održe parlamentarni izbori, izaberu se zastupnici, održi se konstituirajuća sjednica, izaberu su odbori, predsjedništvo, a onda se kasnije utvrdi da je u nekom selu bilo nepravilnosti na glasačkom mjestu 44 i onda pitate nekog suca hoće li poništiti četiri mjeseca rada Sabora. Nevjerojatno je da mediji sudjeluju u fabriciranju neistine i da ne želite da Hrvatska funkcionira kao normalna, uređena pravna država. Ja to više ništa ne razumijem. Dana 17. prosinca bila je Izborna skupština na kojoj su legalno izabrani organi“, poručio je Mamić dodajući da se morao izglasati proračun na današnjoj Skupštini kako bi Savez normalno funkcionirao.

„Žao mi je da se ovo događa jer smo godinama bili ponos države i najbolje organizirani Savez u istočnom dijelu Europe. Žao mi je da smo nepromišljenim ponašanjem dijela delegata bacili mrlju na hrvatski nogomet. Ali, mi smo Hrvati specifični po tome da kad nema problema onda ih sami stvorimo.“

Ne želi prognozirati što će napraviti Štimac

Mamić nije htio prognozirati sljedeće poteze Igora Štimca, no ipak je istakao: „Ne mislim o tome što će gospodin misliti ili što neće misliti. Ja znam samo što je istina. Stalno tražite da komentiramo komentar. Ne znam zašto smo mi Hrvati takvi. Što nam je ljudi!“ upitao se Mamić, pa nastavio:

„Zar nemamo dovoljno problema u državi? Zašto se unosi pomutnja u hrvatski nogomet koji je najsvjetlija točka u našem društvu. Ne želim praviti predstavu, ali ja ne razumijem neke medije. Što je vama cilj? Što hoćete? Da sami sebe smijenimo? Vi ste ponekad zaprepašteni nekom mojom rečenicom. Dozvolite da sam i ja nekad zaprepašten vašim komentarima. Ponekad mislim da se to sve ne događa, da sanjam“, konstatirao je Mamić.

„UEFA i FIFA su se očitovali o tome koju sjednicu smatraju legalnom i legitimnom. Danas je bio predstavnik UEFA-e… Ne znam što vam je ljudi? To nije 'fair' prema hrvatskom čovjeku i društvu. Imamo dovoljno dušmana izvan Hrvatske, pa ne trebamo sami jedni drugima iskapati oči“, slikovito se izrazio Maminjo.

Hoće li UEFA priznati odluku ministarstva?

Možda i ključno pitanje je hoće li neke odluke Ministarstva uprave biti smatrane od strane UEFA-e kao miješanje politike u nogomet.

„Ne mogu prejudicirati. Stalno se nešto spekulira i stvara kaos. Ne želim da mene uvučete u takve spekulacije. Sto posto sam siguran da Ministarstvo uprave nikada neće poništiti Izbornu skupštinu od 17. prosinca. To ne može napraviti nitko odgovoran i nitko normalan. Ministar Mlakar pozvao je budemo legalisti. Vi znate da se nezadovoljni članovi Skupštine uopće nisu žalili. Oni su tražili izvanredni lijek, ali Ministarstvo uprave nije džuboks u koji se ubacuju želje. MU im je reklo da se obrate instanci koja je verificiralo sjednicu. Samo bi Gradski ured mogao nešto promijeniti. U Ministarstvu uprave ne sjede ljudi kojima bi mogao manipulirati Brleković ili netko sličan. Stvarnost je da postoje propisi i statuti“, zaključio je Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider