Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomirba 'sjevera i juga'

Između Mamića i Štimca opet ljubav cvate: Samo je interes vječan!

Čini se da je na pomolu konačni dogovor između dvije 'zaraćene strane' oko podjele interesnih sfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko kaže da su Zdravko Mamić i Igor Štimac u sukobu? Nakon bitke dvaju moćnih nogometnih klanova za predsjedničku fotelju HNS-a, koja, uzgred rečeno, tehnički još uvijek traje, a u kojoj se do sada nisu birala sredstva, to bi zaključila većina hrvatskih građana. No, sudeći prema scenama sa snimanja spota ženske rock grupe Angels te ujedno snimanja kadrova za dugometražni igrani film s tematikom ženskog nogometa "Što dečki vole", koje se održalo na tribinama Nogometnog kluba Sava Jakuševac, čini se da su "ratne sjekire" između Mamića i Štimca zakopane, a možda nisu nikada ni bile otkopane?

Spojili ih anđeli: Štimac i Mamić družili se uz glazbu i smijeh

Možda je već sada opjevani okršaji zaraćenih interesnih grupacija na prosinačkoj Izbornoj skupštini HNS-a u Westinu zapravo samo "igrokaz za široke mase"? S obzirom da su se Mamić i Štimac do sada već nekoliko puta, barem je to tako izgledalo, žestoko svađali, pa nakon toga mirili "sa suzama u očima", ne treba previše začuditi ako su u međuvremenu ponovno pronašli zajednički jezik. U blizini je viđen, doduše na pristojnoj udaljenosti, i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srerbić, najbliži suradnik Štimčeva oponenta u utrci za mjesto predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Nakon završetka snimanja Mamić i Štimac srdačno su se družili i pričali o aktualnostima u hrvatskom nogometu kao da se donedavno nisu zasipali teškim optužbama i "iščašenim glagolima". Da bi moglo doći do otopljavanja odnosa između "sjevera i juga" moglo se naslutiti na gostovanju Dinama u Zadru, u finišu prošle sezone, kada je Mamić ušao u svlačionicu domaćina i srdačno se sa svima izljubio, pa čak i s funkcionerom Zadra Josipom Bajlom, koji je Mamiću oprostio što ga je na spomenutoj Skupštini nazvao "brkatim idiotom". Ne bi taj potez Mamića bio toliko čudan da Zadrani na čelu sa svojom glavnom figurom Renom Sinovčićem nisu čvrsto stali uz Štimca i otvoreno pozivali na rušenje Markovića, a samim time i Mamićeve prevlasti u hrvatskom nogometu.

Na pomolu kompromisno rješenje u režiji 'politike'

Netko reče, samo je interes vječan, a sve ostalo su iluzije. Pitanje je gdje su se ovaj put preklopili interesi Mamića i Štimca? Ministarstvo uprave još nije donijelo pravorijek na Štimčevu tužbu o legalnosti prosinačke Izborne skupštine, na kojoj je pobijedio Marković, no ta odluka možda na kraju i neće biti toliko bitna. Već duže vrijeme kruže glasine kako je "politika" isturila svojeg kandidata za predsjednika HNS-a kao kompromisno rješenje. Spominje se ime Ante Kulušića, moćnog šibenskog političara, člana predsjedništva HDZ-a, kojem je navodno s više instance dodijeljena uloga miritelja zaraćenih strana i normaliziranja odnosa u hrvatskoj Kući nogometa kako bi se smirila Uefa, ali i Bruxelles koji pomno prati cijeli slučaj. Ostaje nam tek vidjeti hoće li se ovaj scenarij ostvariti, ali nekako nam se čini da će na kraju balade doći do podjele interesnih sfera kako bi "vuk ostao sit, a ovce na broju".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider