Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Animirajte navijače'

Iz Dinama uputili poziv Hajduku: Svi su dobrodošli na Jug, ali...

Direktor Dinama Tomislav Svetina održao je u klupskim prostorijama press konferenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tema je bila organizacija nedjeljnog derbija Dinamo - Hajduk, koji se igra na Maksimiru s početkom u 15:00.

"Radi se o utakmici visokog rizika, a i Dinamo i Hajduk moraju poštovati proceduru za takve utakmice. Moramo provoditi propise, a vaučeri su tu da zaustave isključivo navijače sa sudskim zabranama da dođu na utakmicu", rekao je Svetina.

Ovaj razlog vaučerizacije koji navodi Dinamov direktor nije točan, jer je općepoznato da su navijači kojima je izrečena sudska zabrana dužni se javiti u policijsku postaju dva sata prije početka dvoboja, na dan odigravanja svake utakmice njihova kluba i hrvatske reprezentacije. S vaučerom ili bez njega, oni ionako ne mogu na utakmicu.

'Ako Hajduk ne prijavi dolazak navijača, Jug će biti zatvoren'

"Pozivam Hajduk da animira svoje navijače, rok za vaučere je petak (a ne utorak kako je prethodno rečeno nap.a.), a ulaznice će biti personalizirane. Svi su dobrodošli na tribini Jug, vjerujem u dobar sportski ambijent. Mi samo želimo pratiti zakone i procedure. Gost mora osigurati svojim navijačima nesmetani dolazak, kao i dostaviti popis zainteresiranih navijača. Ako Hajduk ne prijavi dolazak svojih navijača, tribina Jug će biti zatvorena na dan utakmice", istaknuo je Svetina, dodavši:

"Na San Siru morate predočiti osobne podatke, vjerujem da se nitko ne žali."

'Pokažimo navijačima Hajduka tko je na Maksimiru doma'

Direktor Dinama uputio je i apel svim fanovima Modrih: "Pozivam i sve naše navijače da podrže Dinamo protiv Hajduka jer bi to uz pobjedu bio sjajan božićni poklon. Također, pozivam sve naše navijače da nas dođu bodriti tako da pokažemo navijačima Hajduka tko je ovdje doma. Kada su se dogodili neredi u Rijeci, javnost je bila zaprepaštena, a kad su se određene mjere počele provoditi, naišlo se na otpor nekih grupa navijača koji tvrde da su povrijeđena njihova prava. Vidim da navijači Hajduka najavljuju invaziju na Zagreb, što je vrlo dobr. Ako ih bude 5.000, očekujem da naših bude barem 20.000.

Stižu tisuće navijača Hajduka: Torcida pozvala sve da odbiju vaučere

Što se Hajdukovih navijača tiče, očekuje se da će ih iz svih krajeva Hrvatske na derbi doći nekoliko tisuća, te da će se smjestiti na nekoj od preostalih tribina koje će biti otvorene. Torcida je u jučerašnjem priopćenju najavila nastavak odbijanja kupnje ulaznica preko vaučera, u čemu su ujedinjene sve navijačke skupine u Hrvatskoj. Pozvali su sve navijače Hajduka da učine isto te u nedjelju dođu na Maksimir bez obilježja i kupe ulaznicu, na što imaju pravo kao slobodni građani.

"Gostujući navijači mogu doći na Sjever, Istok ili Zapad, ali isto tako mogu biti udaljeni sa stadiona jer krše propise. To će ovisiti o njihovom ponašanju, a policija će odlučiti treba li to napraviti. Tako kaže pravilnik. Hajduk ima pravo na pet posto kapaciteta stadiona Maksimir za svoje navijače, samo trebamo popis prijavljenih za vaučere", kazao je Svetina.

'Naši igrači idu kao Tatari, Hajduku ni tenzije neće pomoći'

Svetina je svjestan kako je zabrana gostujućih navijača na tribinama suludo rješenje: "To nije dobar put. Pretpostavljamo da će biti dobar derbi. Siguran sam da će naši igrači opravdati očekivanja navijača, jer oni idu kao Tatari. Kako će policija raditi niti znam, a niti želim znati. Glede tenzija koje se stvaraju u Splitu, možda je sve to u službi derbija, ali neće im pomoći", euforičan je direktor Dinama, koji je na kraju naglasio:

"Dinamo i Hajduk među deset su najkažnjavanijih klubova u Europi. Hajduk je s obzirom na broj odigranih utakmica u europskim kupovima najkažnjavaniji klub u Europi. To oni znaju. I hrvatska reprezentacija je jedna od najkažnjavanijih."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider