Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi u Zadru

Hajduk gađao prečke, Kouassi se propisno osramotio!

Zadrani su šokirali Splićane u 27. sekundi, ali do kraja dvoboja nisu stvorili ozbiljniju šansu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 24. kola HNL-a Zadar i Hajduk na Stanovima su odigrali 1:1. Remijem svakako zadovoljniji mogu biti domaćini, kojima je svaki bod u grčevitoj borbi za ostanak zlata vrijedan. Niti Hajduk, naravno, nema bodova na bacanje, jer borba za Europu znači da u svakom susretu moraju ići na pobjedu.

Krstičević vrlo brzo odustao od eskperimentiranja

Tek što se krenulo s centra, Zadrani su šokirali Splićane - Perica je s lijeve strane pronašao Mršića u šesnaesteracu Bijelih, ovaj vraća idealnu povratnu Banoviću kojeg je zakasnio pokriti Sušić, a veznjak Zadra primio je loptu, napravio korak-dva i neobranjivo pogodio pored nemoćnog Lovre Kalinića. Bilo je to u 27. sekundi utakmice...

Vrlo brzo, već u 10. minuti, Krstičević je odustao od svoje, blago rečeno, čudne taktičke zamisli da zaigra sa Stojanovićem na desnom beku - vratio je Vršajevića na tu poziciju, a Stojanovića, koji je po vokaciji lijevi bek, postavio na lijevo krilo, što nije izgledalo loše. Prethodno je Kalinić odlično obranio šut Perice, a nakon toga su proigrali Splićani.

Dvije prečke Splićana, poništen regularan gol i Kouassijev nevjerojatni promašaj

Težište igre preselili su na polovicu domaćina, koji su se uglavnom orijentirali na kontre. U 24. minuti Stojanović je petom primio loptu u šesnaestercu Zadra i opalio iz okreta, ali prečka je spasila Gluića. Ipak, 10-ak minuta kasnije stiglo je zasluženo poravnanje - akcija je počela od Lime koji je dao za Jozinovića, a ovaj ispred sebe na 30-ak metara pronašao Stojanovića koji zavrće s lijeve strane prizemnu loptu, a u petercu na nju uklizava Caktaš i pogađa za 1:1.

U posljednjoj minuti prvog dijela Caktaš je bio blizu novog pogotka, ali pogodio je prečku iz slobodnog udarca s 18 metara. U nastavak se krenulo bez izmjena, a Hajduk je bio kudikamo dominantniji u uvodnim minutama. U 53. je neopravdano poništen pogodak Ivanu Vukoviću (pogreška pomoćnog suca), a četiri minute kasnije stopostotnu šansu je promašio Kouassi. Jozinović je potegao s 20 metara, Gluić je to odbio, a mladi Jean Evrard je bio najbrži na lopti - mogao je birati gdje će pucati, ali promašio je okvir gola, sa samo šest-sedam metara.

Neobjašnjive Krstičevićeve zamjene

U 61. minuti dvije šanse za Hajduk - prvo je Kouassi sjajno izbacio Vukovića u situaciju jedan na jedan, ali obranio je to Kalinić. Zatim je nakon kornera Kouassi pobjegao pažnji svog čuvara i glavom pucao s pet metara, ali daleko iznad gola. Prigoda poput te Hajduk do kraja dvoboja nije imao...

Na koncu, svakako treba istaknuti i taktičku lekciju Ferde Milina Miši Krstičeviću. Mladi strateg Zadrana dobro je vodio utakmicu, pravovremeno mijenjao (kad je osjetio da mu momčad pada, uveo je Suraća kako bi stabilizirao sredinu, nedugo potom i Heistera umjesto Vasilja), što se nikako ne može reći za Krstičevića. Trener Hajduka za prvom zamjenom je posegnuo tek u 78. minuti, i to nakon što se Sušiću ukazivala liječnička pomoć. I dok se za taj potez (uvođenje Jakoliša) može naći opravdanja, ono što je potpuno neshvatljivo su ulasci Eleza u 90. (umjesto Stojanovića) te Kiša u 92. minuti (umjesto Kouassija), iako su se igrale samo dvije minute sudačke nadoknade. Najtalentiraniji napadač u Hrvatskoj nikako da dobije pravu priliku kod Krstičevića...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider