Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal u Zagrebu

Ispovijest šokirane majke: To je kultura jednog direktora?!

Kao šlag na tortu u 2011. godini, hrvatski nogomet potresao je novi skandal...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vedran Celiščak, 29-godišnji nogometaš Zagreba prijavio je predsjednika kluba Dražena Medića zbog fizičkog napada. Slučaj se dogodio 13. prosinca kada je Medić želio raskinuti ugovor s igračem kojemu je klub dugovao plaću tri mjeseca, a igrač je želio raskid ugovora u pismenom obliku. To je, navodno, razbjesnilo Medića koji ga je fizički napao.

Nakon fizičkog sukoba s bivšim igračem Sergejem Jakirovićem 2005. godine te i navijačem Zagreba 2010. godine, predsjednik kluba Dražen Medić ponovo nije mogao suspregnuti svoj temperament. U razgovoru u svom uredu, 13. prosinca, ponudio je raskid ugovora Celiščaku.

"Gospodin Celiščak je zatražio od gosp. Medića, naravno legitimno, da mu taj prijedlog za sporazumni raskid da pismenom obliku kako bi ga mogao prokomentirati sa svojim odvjetnicima," rekao je Časlav Žasja, odvjetnik Sindikata nogometaša i Celiščaka.

A nakon toga na 29-godišnjeg igrača Zagreba, Medić, koji se ne javlja na mobitel, fizički je nasrnuo.

"On je skočio sa stolice udario ga šakom u glavu, izvrnuo mu ruku, nategnuo ga za ruku i sterao ga u p... materinu što nije kultura jednog direktora kluba," iskrena je bila Vedranova majka Marija Celiščak.

Liječnička dokumentacija kaže.

"Snažna stresogena reakcija natučenje odnosno kontuzija lica i ruke, liječnici hitne medicine su ga uputili na daljnju psihijatrijsku obradu," pojasnio je Časlav Žasja.

Sindikat koji je uputio Celiščaka što da radi, upozorava da ovakvih situacija nažalost još ima.

"Nažalost za ovu situaciju u hrv. nogometu najviše krivimo HNS baš iz razloga što je do ovakvih situacija dolazilo i ranije ali su se ovakve stvari gurale pod tepih sad imamo kaos u našem nogometu," kaže tajnik Sindikata nogometaša Mario Jurić.

Obitelj bivšeg mladog reprezentativca hrvatske Medića s pravom pita.

"Ja se njega nemam zašto bojat, ja njemu nisam ništa loše rekla ja njega ni ne poznajem, a on je prema mojem sinu tako postupio. Ja mislim da ni njemu ne bi bilo drago da netko tako postupi i ponaša se prema njegovom sinu."

Iz kluba su nam poručili.

"Bez komentara, pustimo neka vrijeme pokaže". Puštamo čini se već godinama. Pa nam se ovakave stvari i događaju u nogometu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider