Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže čistke

I oni stali uz hrabrog Maleša: 'Učinio nas je ponosnim!'

Navijači Hajduka u priopćenju su izrazili podršku predsjedniku Malešu koji je povukao odgovorni i odvažni potez suradnjom s USKOK-om...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klub Hajdukovih navijača Torcida danas je zatražila "beskompromisne čistke“ u hrvatskom nogometu te je poduprla predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša koji je u suradnji sa USKOK-om pridonio nedavnom uhićenju dopredsjednika HNS-a Željka Širića i predsjednika Sudačke komisije Stjepana Djedovića koje se sumnjiči za uzimanje novčanog mita za suđenje na utakmicama Prve hrvatske nogometne lige.

"Iskazujemo naše priznanje Hrvoju Malešu na odgovornom i odvažnom potezu kojim je sve nas navijače Hajduka učinio ponosnim i vratio nam vjeru u poštenje i moralnu odgovornost nogometnih dužnosnika“, navodi se u današnjem priopćenju Torcide.

Torcida je pozdravila incijativu USKOK-a i DORH-a da se uhvate u koštac sa "malignim tkivom HNS-a“, povlaštenim klubovima i njihovim dužnosnicima, te sudačkom organizacijom i menadžersko-kriminalnim miljeom.

"Pozivamo i nadležna ministarstva RH, posebice Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministartsvo pravosuđa te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da im se priključe, jer situacija u hrvatskom nogometu zahtijeva koordinaciju svih odgovornih tijela“, poručila je Torcida.

Naglašavajući kako ne traži alibi ni za koga, niti da se štiti bilo kojeg pojedinca bez obzira kojem nogometnom klubu pripada, Torcida zahtijeva „potpunu i temeljitu istragu s konačnim ciljem da se procesuira apsolutno svih koji su na bilo koji način, pa i onaj najmanji, upleteni u ove mafijaške radnje“.

„Ne pristajemo na djelomične istrage i sekundarne žrtve, niti na zastare, stoga očekujemo da se istraga proširi i na sve dosadašnje afere koje nikada nisu zakonito ispitane. Izričito zahtijevamo beskompromisnu čistku za boljitak u hrvatskom nogometu jer jedino kroz potpunu katarzu možemo očekivati povratak navijača na stadione i vjeru u poštenje HNL-a“, navodi Torcida.

Najavljujući da će pomno pratiti buduće akcije i tijek istrage nadležnih institucija, Torcida upozorava da „ukolko iste ne poluče rezultate koje od njih očekuje cjelokupna hrvatska javnost, poduzet će mo sve potrebne korake i aktivirati sve pravne mehanizme uključujući i međunarodne institucije, kako bi nastavili sveopću bitku za spas hrvatskog nogometa“.

Torcida u svojem današnjem priopćenju također postavlja pitanje-tko je svih ovih godina štitio čelnike HNS-a Markovića i Srebrića, koji, po navodima Torcide, i dalje tvrde kako najnovija afera nema apsolutno nikakve veze s njima.

"Ako su uhićenici Širić i Djedović nalogodavci, odnosno jamci 'poštenog' suđenja, tko su njihovi izvršitelji? Tko su, imenom i prezimenom, ti suci koji će odraditi 'pošteno' suđenje?“, navodi se, između ostalog, u Torcidinom priopćenju. (M.I./Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider