Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Velika ličnost'

'Hvala mu, bio je dobar čovjek': Za Markovićem žale Srbi, UEFA, Platini...

Čak 14 godina je Vlatko Marković vladao Hrvatskim nogometnim savezom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker je naslijedio čovjeka koji ga je trenirao u Dinamovom dresu: "Izgubio sam trenera, trenera koji je bio zaslužan za dosta stvari u mojoj karijeri. Gospodin čovjek koji nas je naučio mnoge stvari - da budemo pravi sportaši."

>> Prije pet godina dobio je svoju 'utakmicu života': Nakon toga sve mu je bilo ravno...

>> Ćiro ljutit zbog smrti Vlatka Markovića: J**** vlast koja je to dopustila! 

Miroslav Blažević s Markovićem se poznavao dugi niz godina: "Jako sam žalostan jer moje prijateljstvo s njim, to je 50 godina. U tih 50 godina smo se i svađali i mirili, ali uvijek je bila jedna nit jednog Bugojanca i jednog Travničanina koja nas je vezala", tužno će Ćiro.

Kruna igračke karijere bilo je Svjetsko prvenstvo 1962. u Čileu, izabran je u najbolju momčad prvenstva, a reprezentativne dane s njim je proživio i dugogodišnji vratar te reprezentacije - Milutin Šoškić.

"Vlatko Marković je bio jedna velika ličnost, prvo ono što je bitno - bio je dobar čovjek, a to je najvažnije. Izvanredan igrač, izvanredan karakter. Da vam budem najiskreniji jako mi je teško."

Platini: Uvijek ćemo ga pamtiti

Vijest o njegovoj smrti objavljena je u brojnim klubovima koje je trenirao i u kojima je igrao.

"Kada sam bio igrač, prvi put sam se upoznao s njim dok je trenirao Nicu. Vlatko Marković je imao nevjerojatnu igračku, trenersku karijeru, ali i kao nogometni dužnosnik. Uvijek ćemo ga pamtiti", izjavio je Michel Platini, aktualni predsjednik UEFA-e koja se također na sjetila Markovića, putem svoje službene web stranice.

Zorislav Srebrić s Markovićem je činio najpoznatiji tandem nogometnih djelatnika otkako je neovisne Hrvatske: "Njegov životni put je bio dinamičan kako bi se reklo, kao što to uostalom je u životu sportskom životu. I razdoblja kada mu nije najbolje išlo podnio je stoički. Afirmirao se u životu i kao igrač i trener i na kraju predsjednik Saveza."

'Pitanje je koliko će mu tko priznati ono što je napravio'

Pod njegovim vodstvom u savezu, reprezentacija se plasirala na pet velikih natjecanja: "Izgubili smo jednog od najvećih nogometnih djelatnika, čovjek koji je vodio nogomeni savez - bio je na najviše europskih i svjetskih prvenstava", ističe Davor Šuker.

Veliki prijatelj bio mu je legendarni vratar Modrih Zlatko Škorić: "Koliko je svjestan što je sve napravio...Ja mislim da je, no pitanje je hoće koliko mu to tko hoće priznati. Ja mu priznajem od srca. Zahvaljujem mu se na prijateljstvu, na sportskoj komunikaciji, na svim razinama. Bili smo izrazito dobri, danas mi je vrlo teško doći do saznanja da ga više nema."

Prije pet godina pomirio se nakon dugogodišnje svađe s Dražanom Jerkovićem. Mnogi kažu - nakon toga pao mu kamen sa srca. Mjesto i vrijeme pokopa još nisu poznati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider