Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Hrvatski Messi': Nisam poletio, ali ovo je fantastično!

Hrvatska ima nova dva velika nogometna talenta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentativne suigrače 16-godišnjeg Matea Kovačića i godinu starijeg Dinu Špehara nogometni stručnjaci proglasili su novim nadama. Tako se na sugestije i priče nije oglušio ni trener Modrih i plavog kadeta Matea Kovačića priključio je prvoj momčadi.

'Nakon loma noge koji sam imao fantastičan je osjećaj trenirati s takvim igrčima i trenerom. Nisam poletio, malo mi smeta navala medija, ali nadam se da će sve biti u redu,' kazao je skromni mladi Dinamovac.

Nisam poletio, malo mi smeta navala medija, ali nadam se da će sve biti u redu

- Mateo Kovačić
Ovom 16-godišnjaku mnogi pripisuju nadimak 'hrvatski Messi'. Svatko tko ga je vidio na terenu za njega ima samo riječi hvale. Ipak..

'Moji roditelji me drže na zemlji , oni su me odgajali u vjeri ...'

A sličan medijski tretman prolazi i njegov suigrač iz reprezentacije Dino Špehar. 17-godišnjak osim velikog nogometnog talenta nosi i breme obiteljskog prezimena. Prema ocjeni stručnjaka sin legendarnog golgetara Osijeka Roberta Špehara buduća je zvijezda bijelo-plavih.

'Ne bojim se te usporedbe, moje je prezime meni na ponos i nije mi teret i to mi je dodatni motiv i nadam se da ću tako i nastaviti,' kaže Dino Špehar.

Za ovog 17-godišnjaka interes je između ostalih pokazao minhenski Bayern.

'To mi je nagrada za sav trud koji sam ulagao u sebe, nisam se digao u nebesa jer otac mi je rekao da se ne dižem da moram ostati čvrsto na zemlji.'

'Ja jesam veliki kritičar i svi prijatelji kažu da ga previše kritiziram, ja pokušavam nakon utakmice ukazati na neke stvari koje treba popraviti,' priznao je njegov otac Robert.

A za popravak je malo prostora jer junior protiv seniora u dvoboju jedan na jedan dobiva:

'On misli još uvijek da me može pobijediti,ali sada sve teže i teže ide,' otkrio je Dino u kakvom je odnosu nogometnih snaga sa ocem. 

Mlade nade sve brže kucaju na vrata profesinalnog svijeta. Na stručnjacima je da im ta vrata i otvore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider