Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri jalovi

Odlični Dragovoljac zaslužio i uzeo bod protiv bezidejnog Dinama!

Hrvatski dragovoljac i Dinamo remizirali su u Kranjčevićevoj u utakmici petog kola HNL-a.

Završilo je 1:1 - rezultatom koji nije očekivan, ali je potpuno realan s obzirom na prikazano na terenu. Hrabri fenjeraš nije se zatvorio protiv osmerostrukog uzastopnog prvaka, nije igrao bunker već je pokušavao parirati koliko god je to bilo moguće, a da je bilo malo prisebnosti u jednoj od brojnih kontri i polukontri koje je imao, Hrvatski dragovoljac je možda mogao i do punog plijena.

Hrabri Dragovoljci zaslužili (najmanje) bod

Očito je bilo da su igrače Dinama poljulale priče o ždrijebu četvrtog pretkola Lige prvaka jer koliko god je Kruno Jurčić upozoravao da opuštanja ne smije biti, Modri na terenu nisu odgovorili sa stopostotnom fokusiranošću. Na golu Dinama debitirao je Poljak Sandomierski i nije imao previše posla (kod pogotka nije mogao napraviti ništa), a Jurčić je odlučio na klupi ostaviti Addyja (Šimunović), Fernandesa (na lijevom krilu osvanuo je Rukavina) te Saida Husejinovića, odlučivši se za formaciju s dva zadnja vezna igrača (Ademi i Sare).

S druge strane, nedugo poslije početka susreta vidjelo se da najave Krešimira Ganjte nisu bile tek prazna priča - Dragovoljac je pokazao da želi igrati i nadigravati se, igrači u crnom su u dosta navrata lijepo kombinirali, ali kronično im je nedostajao završni udarac.

Rukavina se osramotio, ali ovaj put nije bio pred Casillasom nego pred Čovićem

Do prve prave prigode stigao je Dinamo, u 18. minuti. Šimunović je iznio loptu do centra i dao za Čopa, a ovaj u fenomenalnu situaciju izbacio Rukavinu koji je išao sam na vratara, ali je ljevicom katastrofalno pucao i promašio čitav gol! Bila je to kolosalna šansa koja je sasvim mogla usmjeriti utakmicu.

Do poluvremena nismo vidjeli pogodak ni na jednoj strani, ali da je bilo malo više koncentracije kod Zlatara i Jakšinića Dragovoljac je mogao sasvim uzdrmati Modre. Na odmor se otišlo s 0:0, a kakva je bila igra Dinama u prvom poluvremenu najbolje govori podatak da nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir Čovićeva gola (učinio je to Soudani tek u 51. minuti).

Ekspresno poravnanje šokiralo Modre

Dinamo je ipak bio taj koji je prvi zatresao mrežu. Igrala se 65. minuta, a mat u dva poteza režirali su Pamić (asistent s desne strane) i Soudani (strijelac glavom s pet metara). Očekivalo se tada da će Modri mirno privesti dvoboj kraju, ali uslijedio je pravi šok - samo minutu kasnije na Klukov ubačaj s desnog bok sam je ostao Doležal koji s 10-ak metara pogađa donji desni kut Sandomierskog za 1:1! Unatoč terenskoj dominaciji i očitom padu HD-a po pitanju snage, Dinamo do kraja susreta nije uspio postići pogodak kojim bi odnio sva tri boda.

Dodajmo kako će se u sklopu petog kola u ponedjeljak odigrati utakmica Rijeka - Osijek, dok je susret Lokomotive i Hajduka odgođen za srijedu 28. kolovoza.

Hrvatska 1. liga
Slaven Belupo Istra 1961 2:2
Hrvatski dragovoljac Dinamo Zagreb 1:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Lokomotiva 4 4 0 0 12
2. Dinamo Zagreb 5 3 2 0 11
3. Hajduk 4 3 1 0 10
4. Rijeka 4 2 2 0 8
5. Zadar 5 2 0 3 6
6. Istra 1961 5 1 2 2 5
7. Split 5 1 1 3 4
8. Osijek 4 1 0 3 3
9. Slaven Belupo 5 0 2 3 2
10. Hrvatski dragovoljac 5 0 2 3 2
Sljedeće utakmice
11.8. Lokomotiva Hajduk
12.8. Rijeka Osijek
16.8. Dinamo Zagreb Lokomotiva
17.8. Osijek Istra 1961
17.8. Zadar Hrvatski dragovoljac

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider