Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Doris

Hrvatica u Arsenalu: Mlada Doris nasljednica Šukera i Eduarda!

Davor Šuker, Eduardo da Silva i - Doris Bačić. Dobro ste čuli - nakon naših proslavljenih napadača, nova hrvatska akvizicija velikog Arsenala je 18-godišnja vratarka koju je lovilo pola Europe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rujan 2012., kvalifikacijski dvoboj protiv superjake Engleske i tek treći nastup za A vrstu. Za 18-godišnju Doris ništa posebno. Hrvatska "jedinica" briljirala je na svojim vratima i odmah izazvala interes najvećih klubova.

"Tu sam branila, kažu, dobro i onda sam imala ponuda. Zvao me i Chelsea jedno vrijeme, ali se izgubio kontakt, ne znam što je bilo. A Arsenal je najviše ustrajao'', rekla je Doris Bačić.

Kako si reagirala kad si čula da te Arsenal želi?

''Prvo nekih tjedan dana nisam znala je li sanjam il što, nisam bila svjesna toga što se događa."

Tražili su je mnogi uključujući i Bayern. Presudila je snaga Arsenala. U ženskom nogometu još je jači od muškog. Ove godine, Arsenalove djevojke igrale su polufinale Lige prvaka. Ispale od osvajača Wolfsburga. No, Doris je znala što želi od pregovora.

"Meni je najvažniji fakultet, da studiram. Tko zna što će biti za par godina, ozljede i to pa smo se najviše oko toga dogovarali."

Šukera i Eduarda, kaže, svi hvale u taboru Arsenala, no nas je zanimalo kako se uopće našla u nogometnim vodama. Zbog problema s kralježnicom morala je prestati s džudom...

"Trebala sam neki aktivniji sport početi trenirati, a pošto sam iz Neuma, tada dolje nije bilo ničega osim nogometa. Uvijek sam po ulici s dečkima igrala nogomet."

I tako je stigla do reprezentacije i velikog Arsenala. Nema što - pravi putokaz nade i za ostale naše nogometašice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider