Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inter u drugu ligu

HNS potvrdio: Hrvatski dragovoljac je prvoligaš, Šibenik u 3. HNL!

Izvršni odbor HNS-a potvrdio je odluku Komisije za licenciranje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 11 sati zasjedao je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i na kraju odbacio glasine kako će Inter ipak ostati među prvoligašima, a Šibenik među drugoligašima. Podsjetimo, Inter je ispao u drugu ligu, ali je uložio žalbi na ulazak u Ligu 10 Hrvatskog dragovoljca koji je bio prvak 2. HNL.

U Zaprešiću su se žalili zbog toga što H. dragovoljac ima blokiran račun, a posluje preko računa svog omladinskog pogona. Tvrde da Sigećani nisu trebali dobiti licencu za prvu ligu.

Šibenik se pak žalio zbog izbacivanja u treću ligu uzrokovanog velikim dugovima. No, oni smatraju kako će preoblikovanjem kluba u dioničko društvo većina toga duga nestati tj. biti pretvorena u dionice koje će dobiti grad Šibenik. Zbog toga smatraju kako im nije smjela biti oduzeta licenca za drugu ligu.

Treba istaknuti kako IO HNS-a nije imao pravo poništiti prvotnu odluku neovisne Komisije za licenciranje. Mogao je samo zatražiti obnavljanje postupka davanje licenci.

Podsjetimo, zadnja dva prvenstva prvak 2.HNL nije ušao u najviši rang hrvatskog nogometa zbog neispunjavanja uvjeta. Skandal je prošle godine izbio nakon što je Gorica nakon promocije u 1.HNL naknadno vraćena u drugu ligu, a sud je kasnije to potvrdio nelegitimnim.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider