Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cirkus se nastavlja

HNS kažnjava Hajduk i Split jer su 'samoinicijativno' napustili finale Kupa!?

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem nakon što je Hajduku i Splitu zabranjeno odigravanje finala juniorskog Kupa na Kantridi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po propozicijama natjecanja utakmica je trebala biti odigrana na istom stadionu na kojem igraju i seniorski finalisti, no Riječani su se bojali kako kišom natopljen travnjak neće izdržati do glavne utakmice. 

Blamaža HNS-a uoči finala kupa: Zabranili igrati juniorima Hajduka i Splita!

Hajduk i Split su potom tražili da niti ne putuju u Rijeku nego odigraju finale negdje u Splitu, no kada su već morali doći na Kvarner odbili su igrati na pomoćnim igralištima oko grada.

Danas se oglasio i HNS, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Finalna utakmica Hrvatskog kupa za juniore između momčadi Splita i Hajduka trebala se odigrati kao predigra finala seniora na glavnom terenu stadionu Kantrida. U pripremi utakmice, HNS je obavio niz razgovora s NK Rijekom i Gradom Rijekom kao domaćinima susreta s ciljem provođenja navedene odluke.

Neposredno uoči utakmice, došlo je do pogoršanja vremenskih prilika zbog čega je domaćin, Grad Rijeka, izdao priopćenje kako je na temelju stručne analize ocijenjeno kako je nemoguće odigrati dvije utakmice na glavnom terenu u istom danu.

HNS je odmah predložio klubovima odigravanje utakmice na terenu „Robert Komen“, što je odbijeno od strane obje momčadi koje su samoinicijativno napustile grad u kojem se trebala igrati finalna utakmica.

Hrvatski nogometni savez trenutno je u postupku prikupljanja svih izvješća službenih osoba i utvrđivanja okolnosti u kojima je došlo do neodigravanja utakmice i kada bude imao sve relevantne informacije objavit će koje će mjere poduzeti. HNS će utvrditi potencijalnu odgovornost klubova i odgovornih osoba koji su odbili odigrati utakmicu uvjetujući odigravanje na glavnom terenu stadiona Kantrida i potom samovoljno napustili mjesto odigravanja susreta.

Hrvatski nogometni savez će u najkraćem roku odrediti vrijeme i lokaciju odigravanja finala Hrvatskog kupa za juniore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider