Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priznali pogreške

HNS odrezao kazne: Suspendirano čak 13 sudaca Prve i Druge HNL!

Jesenski dio sezone HNL-a obilježili su teški sudački propusti. Gotovo da nema kluba koji se nije žalio na suđenje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnjoj sjednici Komisije nogometnih sudaca HNS-a kažnjeno je čak 13 sudaca iz Prve i Druge HNL. Zaključke Komisije prenosimo u cijelosti:

"Nakon održane sjednice Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a, ovime želimo informirati javnost o obavljenoj Analizi suđenja nogometnih sudaca Prve i Druge HNL u natjecateljskoj sezoni 2012./2013. – jesenski dio na kojoj su utvrđeni sljedeći zaključci:

1. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a nakon analize suđenja nogometnih sudaca Prve i Druge HNL-e, te pregledanih video zapisa ustanovila je da je suđenje na prvenstvenim i Kup utakmicama u jesenskom dijelu natjecateljske 2012./2013. god. provedeno s dosta pogrešaka, te je izostala dosljednost u primjeni Pravila nogometne igre od strane nogometnih sudaca.

2. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a sukladno UEFA-inoj Sudačkoj konvenciji i Pravilniku o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja, a temeljem članka 12. naprijed navedenog Pravilnika donijela je Odluku o suspenziji nogometnih sudaca koji su tijekom jesenskog dijela prvenstva iskazali nezadovoljavajuću formu i slabu primjenu PNI.

Odluka se, do daljnjega, odnosi na slijedeće nogometne suce:

PRVA HNL-a

A lista
Andrej BURILO (Osijek), Alen GEREK (Zabok), Dalibor MLAKAR (Zagreb)

B lista
Hrvoje BARIŠIĆ (Osijek), Dražen PEJIĆ (Vukovar), Ivica RADOŠEVIĆ (Gospić)


DRUGA HNL-a

A lista
Ante ELEZ (Split), Ninoslav FRATRIĆ (Darda), Igor FRANOLIĆ (Ludbreg), Hrvoje KNEZ (Zagreb), Ivan SUŠAC (Novi Mikanovci)

B lista
Davor BATINIĆ (Osijek)Dario RATKOVIĆ (Belišće)

KONTROLORI SUĐENJA

Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a analizirajući izvješća o Kontroli suđenja navedenih Kontrolora nije u potpunosti zadovoljna opisom i datim ocjenama nogometnim sucima, a koje su u suprotnosti s Uputama o ocjenjivanju sudaca.

PRVA HNL-a

1. Drago HUIS (Belišće)
2. Mato RUPČIĆ (Vinkovci)

DRUGA HNL-a

1. Željko BOŠNJAK (Harkanovci)
3. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a odlučiti će o njihovom povratku na suđenje prvenstvenih i kup utakmica Prve HNL-e odnosno Druge HNL-e nakon što se utvrdi da su isti dostigli zadovoljavajuću formu u primjeni PNI.

4. Pogreške su moguće i sastavni su dio nogometne igre u kojoj sudjeluju igrači, treneri i nogometni suci i ne možemo prihvatiti izražene tendencije i namjere o oštećenju bilo kojeg nogometnog kluba jer smatramo da su to individualni propusti nogometnih sudaca tijekom suđenja utakmica.

5. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a suočena sa navedenim propustima tijekom jesenskog dijela natj. 2012./2013. god. na predstojećim Seminarima koji će se održati u veljači 2013. god. Edukacijom i usavršavanjem sudaca učiniti će sve da se navedeni propusti ne ponove s ciljem što kvalitetnijeg suđenja u proljetnom dijelu natj. 2012./2013. god.", stoji u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider