Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nulta stopa tolerancije'

HNS i UEFA složni: Država mora riješiti problem huligana!

U sjedištu Uefe, u Nyonu, u srijedu je boravila HNS-ova delegacija u sastavu s predsjednikom Davorom Šuker i izvršnim dopredsjednikom Damirom Vrbanovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Savez je poslao priopćenje u kojem sažima sastanak s glavnim Uefinim tajnikom Infantinom kojeg prenosimo u cjelosti:

"Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino primio je danas u sjedištu Uefe najviše izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednika Davora Šukera i izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića, s kojima je razgovarao o problemu huliganizma, rasizma i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima. Na sastanku vodstva HNS-a s glavnim tajnikom Uefe u Nyonu, u otvorenom su razgovoru dotaknute brojne teme uglavnom vezane za sprječavanje nereda, nasilja, rasizma i drugih problema na hrvatskim stadionima zbog kojih Savez i hrvatski klubovi plaćaju brojne kazne, kao što je nedavna kazna GNK Dinamu.

Razmotrene su sve činjenice vezane za odnose Uefe i HNS-a pri čemu su se strane složile kako u borbi protiv rasizma i huliganizma na stadionima mora biti postavljena nulta stopa tolerancije. Glavni tajnik Infantino izrazio je pozitivno mišljenje o dosadašnjim naporima Saveza u tom pogledu, a HNS i hrvatski klubovi nastavit će činiti sve kako bi slali snažne poruke u borbi protiv svih oblika huliganizma, rasizma, nacionalizma i drugih protuzakonitih aktivnosti na stadionima. U tom kontekstu, očekuje se učinkovita pomoć državnih institucija u odstranjivanju huligana koji ne biraju metode u nanošenju štete hrvatskom nogometu u cjelini.

Nastavak konstruktivnih razgovora najavljen je za Uefinu konferenciju - Strateški sastanak koji se u rujnu održava u Dubrovniku i na kojem će predsjednici i glavni tajnici europskih nogometnih saveza raspravljati o ovim aktualnim problemima na europskim stadionima kao i brojnim drugim strateškim temama."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider