Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mulj prve lige

HNL-u prijeti potpuni kaos: Traži se hitan sastanak s HNS-om!

Reakcije na potez igrača Karlovca očekivano su burne…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skandal u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Nogometaši Karlovca odbili su otputovati u Rijeku na utakmicu 15. kola domaćeg prvenstva. Nakon što čak osam mjeseci nisu primili plaću, o čemu je priču ranije napravio magazin Provjereno, Karlovčani su se odlučili na najdrastičniji korak - štrajk.

Nakon 20 godina svega i svačega izvan terena u mulju HNL-a dogodilo se i to. Nogometaši Karlovca prvi su povukli potez o kojem se već dugo pričalo. Što kažu pravila o odbijanju igranja.

''3:0 u korist Rijeke, nadoknada troškova Rijeci od strane Karlovca i disciplinski postupak u kojem može biti oduzeto šest bodova Karlovcu'', kaže Josip Brezni.

Igračima pak prijeti još i klub sa svojim kaznama, sindikat igrača je ogorčen.

''Što već nije dovoljna sankcija što ne primaju osam mjeseci plaću, spavaju u svlačionicama jer nemaju za hranarinu i za stan. Pa recite mi je li netko sankcionirao klub - pa štrajk je počeo jer im klub nije davao plaću'', ogorčen je Dario Šimić, predsjednik Sindikat nogometaša.

A u Karlovcu uprava kao da nije ni postojala. ''To je istina neću vam lagati da nije bilo nikog u klubu'', kaže trener Karlovca Damir Petravić koji se ne slaže s postupkom svojih igrača.

Reprezentativni rekorder Šimić je odlučan. ''Želimo hitan sastanak sa HNS-om.''

Sada je i HNS-u vjerojatno jasno da bi ovakav postupak Karlovčana u HNL-u mogao izazvati samo lančanu reakciju. Javna je tajna da igrači još nekih klubova planiraju "karlovački scenarij". Savez više definitivno ne može stajati po strani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider