Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener u problemima

Halilović na velikom ispitu: Samo preko terena može do Brazila!

Alen Halilović trebao bi se danas naći u udarnom sastavu Dinama protiv Istre u Puli…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo danas u Puli s Istrom (17.00) otvara proljetni dio sezone. Radi se o odgođenoj utakmici 17. kola Prve HNL koja će nesumnjivo izazvati veliku pozornost hrvatske sportske javnosti. Navijači Dinama i Istre s nestrpljenjem i znatiželjom očekuju premijernu natjecateljsku utakmicu svojih klubova u 2014.

Zoran Mamić ima dosta problema sa sastavljanjem momčadi. Već duže vrijeme izvan stroja su Pivarić, Brozović, Husejinović i Šimunović, pojačanje iz Lokerena Jeremy Taravel još uvijek nije dovoljno spreman za najveće napore, a Mamiću je dodatne glavobolje zadala ozljeda koljena Juniora Fernandesa, koji također neće igrati u Puli.

Sudeći prema službenom popisu Dinamovih igrača koji putuju u Pulu, Mamić neće imati na raspolaganju ni Rubena Limu, što otvara nove probleme za "modre", i to poprilične. Pitanje je tko će igrati na poziciji lijevog beka s obzirom da je i Pivarić ozlijeđen? Možda Šimunić, ali tko će onda umjesto njega na poziciju stopera? Kako god, glavni trener Dinama najvjerojatnije neće odustati od formacije 4-3-3 koja je uvježbavana tijekom zimskih pripremama.

Teška utakmica u Puli

Dinamo ne putuje na noge Real Madridu da bi trebao strahovati, Igor Pamić također ima svojih problema, i uz to daleko skromniji kadar na raspolaganju, no prva utakmica nakon priprema uvijek donosi puno upitnika, čak i kada su momčadi kompletne, a kamoli kada im nedostaje nekoliko važnih igrača. Teško je reći u kakvoj je Dinamo formi nakon povratka iz Turske, a gostovanje u Puli, otkada Istru vodi „Div iz Žminja“, sve je samo ne plitak potok koji se pregazi u nekoliko koraka.

Nećemo tvrditi da je u Maksimiru oglašena uzbuna, ali utakmica je itekako bitna. Samo tri dana kasnije Dinamo mora u goste Rijeci, a već 15. veljače na Maksimir stiže ambiciozni Split. Dakle, Dinamo na startu ima tri vrlo teške utakmice koje bi mogle odrediti ostatak sezone.

Dinamo bježi Rijeci i Hajduku pet bodova, ima i utakmicu manje, no ako kojim slučajem padne u Puli, pa čak i ako odigra neriješeno, nema sumnje da bi se u njegove redove uvukao nemir, ako ništa drugo, samopouzdanje „modrih“ bilo bi dobrano narušeno. Rijeka bi imala šansu smanjiti razliku na dva, odnosno tri boda, a u tom slučaju prvenstvo bi se moglo opasno zakomplicirati, što „modri“ svakako žele izbjeći.

Ako Dinamo pobijedi u Puli, napravit će veliki korak prema obrani naslova. A s barem remijem na Kantridi ubio bi gotovo svaku nadu progoniteljima da ga mogu iznenaditi.

Cleyton u prvih 11, ali i Halilović

Da se u Plavim salonima puše i na hladno, govori i Mamićeva najava da će u Puli od prve minute zaigrati Sammirov nasljednik na mjestu glavnog organizatora igre – Cleyton, iako je Brazilac prilično daleko od idealne fizičke spreme.

No, Mamić nema previše izbora, u vatru mora baciti sve raspoložive snage, jer s pobjedom u Puli daleko će se lakše disati pred obračun s Rijekom. Mamić je prije povratka iz Turske najavio kako je Alen Halilović vrlo blizu udarnog sastava, a budući da se Fernandes ozlijedio, logično je zaključiti da će „modri wunderkind“ upasti u prvu momčad. Ako ne bude igrao od prve minute, vjerojatno će dobiti priliku u drugom dijelu a možda i prije.

U Dinamu upravo od Halilovića najviše očekuju u nastavku sezone. Ističu da je odlično radio u Turskoj te se nadaju da će nastaviti s dobrim igrama i da će zapravo biti najveće pojačanje „modrih“. I to nije sve, u Plavim salonima gaje nadu da bi se Halilović mogao naći na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo.

Prva postaja do Brazila bit će Pula. Eto prve prilike Haliloviću i ostalima da uvjere Niku Kovača kako zaslužuju da o njima barem dobro razmisli. Jer, zna se koji je jedini ispravan recept za dolazak do „najdražeg dresa“. Buka i galama, obećanja na neviđeno i razno-razni dogovori neće proći bez adekvatnih partija na jedinom mjerodavnom mjestu – igralištu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider