Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jozinović i Sušić

Hajdukovi junaci iz sjene: 'Kod nas nema zvijezda, klub je ispred svih'

Hajduk je zgodicima Marka Bencuna izbio na vrh HNL-a poslije 13. kola, a ovog utorka pred novinare su na Poljudu izašli asistenti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Goran Jozinović dodao mu je za prvi, a Tino Sven Sušić za drugi, pobjednički zgoditak nakon kojeg je uslijedilo neviđeno slavlje na stadionu u Kranjčevićevoj.

>> Ludilo usred Zagreba: Hajduk preokrenuo i prestigao Dinamo!

>> Savršeni krug Hajduka: Mladost, ljubav navijača i - prvo mjesto!

"Vidjeli ste tu radost nakon drugog gola, to se ne može opisati. Svi smo prezadovoljni što smo na prvom mjestu i želimo tu ostati što duže. Idemo utakmicu po utakmicu, dolazi nam Lokomotiva, opet jedna teška utakmica, ali njihov stil igre nama odgovara jer će igrati otvoreno kao i mi. Očekuje se da pobijedimo jer igramo doma, bit će teška utakmica, jako teška", upozorava Sušić.

Sušić: Najbitnije je da nitko ne misli da je iznad drugoga

"Bila je teška utakmica, ali zasluženo smo pobijedili. Primili smo prvi gol koji nas je malo iznenadio jer smo napadali čitavo vrijeme. Igramo dosta ofenzivno, a oni su se zatvorili iza i to nama najviše smeta, kad se netko zatvori. Primijetilo se u drugom poluvremenu da smo ulaskom Joze i Bence", dodao je Hajduk veznjak, a otkrivši gdje je tajna uspješne hajdučke mladosti:

"Najbitnije je što nitko ne misli da je iznad drugoga, ovdje nema zvijezda u momčadi. To je ono što je najvažnije."

Ulaskom Jozinovića živnula je lijeva strana Hajduka, preko koje je išla većina napada u drugom poluvremenu: "Tudor je rekao da se postavim visoko i da čekam dijagonale od Maloče, Bradarića i Sušića. Ima tu još igrača koji jednu utakmicu budu na klupi pa kasnije odigraju odlično. Zadovoljni smo pobjedom i time što smo prvi na tablici. Znali smo da nas čeka težak dvoboj, ali time je ova pobjeda još slađa."

Jozinović: Od nas se najmanje očekivalo da budemo prvi

I Jozinović razmišlja poput Sušića: "Najbitnije je da smo svi mi stavili klub ispred nas. Vidjeli ste reakciju kad smo zabili drugi gol, i klupe i nas igrača i navijača. Nitko to nije očekivao, pogotovo jer Hajduk nikad nije igrao s mlađom ekipom i pogotovo jer HNL nikad nije bio jači. Pojačali su se dosta i Dinamo i Rijeka i Split, a najmanje se od nas očekivalo da nakon 13 kola zasjednemo na prvo mjesto.

Ključ uspjeha je da ne razmišljamo ni o kakvoj tituli ni o prvenstvu. Zajedništvo se prenijelo na sve, navijače, svi smo tu da pomognemo klubu. Ne pamtim kad se tako slavila jedna pobjeda, stvarno smo burno proslavili, netko bi rekao da slavimo prvenstvo, vidi se i po tome koliko nam to znači", zaključio je popularni Jozo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider