Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S najjačim snagama

Hajdukovci otputovali u Gruziju: 'U stanju smo zabiti dva pogotka'

Optimizma ne manjka u Hajdukovom taboru uoči uzvrata 3. pretkola Europske lige protiv Dile Gori...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica se igra u Tbilisiju, koji je 80 kilometara udaljen od Gorija. To bi trebalo značiti da neće biti nekog navijačkog pakla, ali pakao će biti na terenu. Gruzijci imaju prednost od 1:0 iz splitske utakmice, koja je velika.

Hajdukova europska povijest baš ne daje pravo za optimizam, rijetko kada su Splićani nadoknadili poraz ili neodlučeno iz domaće utakmice. Još tamo 1998. izbacili su Malmö nakon što je u Splitu bilo 2:2, i to je sve. Hajduk na svom travnjaku u europskim natjecanjima u prvoj utkamici nije pobjeđivao još Inter, Sampdoriju, Fulham, Wislu, Dunaffer, Levski, Ajax i Tottenham, svaki put bijeli su ispadali.

Dila Gori je najslabija momčad, koja je u prvoj utakmici slavila u Poljudu, i to je detalj na kojem Splićani gaje optimizam. Prva utakmica u kojoj je Hajduk dominirao, ali bio neefikasan 'bijelima' daje pravo na nadu.

''Bio je to nesretan gol, teško će se onakva utkamica ponoviti. Dila Gori će stajati još čvršće u obrani, sigurno će se braniti s pet igrača. Hajduk mi se sviđa, vjerujem da će zabiti gol, a onda domaćini moraju tražiti nešto više u napadu i to je onda prigoda Hajduku da riješi utakmicu. Prošle godine sam s našom mladom reprezentacijom igrao na stadionu Tbilisiju, travnjak je odličan, a ne vjerujem da će na tribinama biti više od 3-4 tisuće gledatelja'', kazao je Ivo Šušak, koji je s Hajdukom otputovao u Gruziju.

Dugo je Šušak radio tamo, otišao je vidjeti stare prijatelje, ali i biti Hajduku pri ruci. Na put nisu otišli Antonio Milić, zbog ozljede ramena pauzirat će 20-ak dana te isključeni Goran Jozinović. Na poziciji lijevog beka trebao bi se naći dešnjak Avdija Vršajević, a u Gruziju je Tudor poveo i mladog Luku Lučića, kojeg je na poziciji lijevog beka promovirao u posljednjoj utakmici prošle sezone protiv Dinama.

''Uvjeren sam da možemo proći dalje. Zaostatak je velik, ali bitna je realizacija. Ne dvojim da ćemo stvoriti prigode, važno je zabiti. Oni tri europske utakmice nisu primili gol, toj seriji mora doći kraj. Naš plan je zabiti što prije, tada će se sve otvoriti'', rekao je Vršajević.

Puno u Hajduku očekuju od Franka Andrijaševića, koji se vraća u formu nakon duge pauze. Hrvatskom dragovoljcu zabio je dva gola, Andrijašević će biti važna karika u napadačkoj igri 'bijelih'.

''Igrat ćemo otvoreno, mi ne znamo drugačije, idemo otpočetka napadački. U stanju smo zabiti dva gola, koja bi nam značila prolaz dalje'', optimističan je Andrijašević. U momčad se vraćaju Anđelković i Kouassi, izuzez Jozinovića Tudor će imati sve svoje najjače adute na raspolaganju.

Hajduk će vjerojatno igrati u sastavu Kalinić - Mikanović, Maloča, Milović, Vršajević - Sušić, Anđelković, Caktaš - Kouassi, Maglica, Andrijašević. (V.H. / VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider