Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dokazi čime je Križanac ucjenjivao Hajduk: 'Tražio je što nitko u povijesti nije!'

Čelni ljudi Hajduka iznijeli su i svoju stranu o propalim pregovorima s Križancem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hajduka Josip Grbić i klupski odvjetnik Vinko Radovani na izvanrednoj press-konferenciji iznijeli su konkretne podatke i kronologiju pregovora u brojkama ne dirajući „principijelne razloge“ koje navodi Ivica Križanac.

>> Križanac tražio 120 ili 300 tisuća eura?: 'Hajdukovi čelnici jako su neozbiljni'

Iz Hajduka s stoga odlučili javnost upoznati sa svim detaljima. U dopisu na službenim stranicama kluba između ostaloga stoji:

Križancu je ponuđeno 10.000 eura mjesečno i 5.000 eura bruto po svakoj odigranoj utakmici. Takav ugovor je nakon dogovora klupski odvjetnik Vinko Radovani i sastavio! Ali naknadno se Križanac javio tražeći 375.000 eura po sezoni što pogotovo uz njegovo traženje da mu se poslije završetka igranja osigura mjesto sportskog direktora, nitko nije mogao obećati.

Križanac je tražio povlastice kakve nije nitko ikad imao u 100 godina postojanja Hajduka

Klupski odvjetnik Radovani naglasio je kako je ugovor već bio spreman i da su nazvali Križanca kako bi im dao sve osnovne podatke, ime oca, majke i slično, no kako kaže Križanac ga je kasnije nazvao i tražio spomenutih 375.000 eura po sezoni - fiksno - dakle tražio je da se klauzule izbace iz ugovora.

Nadovezao se i predsjednik Grbić koji je rekao kako 'Križanac ima stanovitih problema s leđima i nije siguran da će ispuniti kvotu kako bi došao do željenog iznosa'.

Procurilo je i dosta tzv. prljavog rublja pa je tako objavljeno kako je Križanac tražio posebne privilegije kao što su između ostaloga:

- da ne smije ostati u karanteni dulje od dva do maksimalno tri dana
- da se može i dulje od roka koji moraju poštivati ostali igrači izlaziti navečer u grad

- da nakon završetka igračke karijere bude imenovan na mjesto sportskog direktora

U Hajduka su također rekli kako su sumnjaju da je dogovor sa Splitom postojao daleko prije nego što je rekao Križanac. Uz sve to 'iznođenje šporkog veša' predsjednik Grbić dodao je:

„Sumnja se da mu je RNK Split omogućio čak i stan u Zagrebu preko vlasnika Žužula i njegove tvrtke Skladgradnja“.

Sapunica će se očito još nastaviti, a iz Hajduka su jasno poručili: Križanac je tražio povlastice kakve nije nitko ikad imao u 100 godina postojanja Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider